aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΜάρκεθ, ο άρχοντας του παιχνιδιού

Μάρκεθ, ο άρχοντας του παιχνιδιού

Γι’ αυτό είναι παγκόσμιος πρωταθλητής: παρά την ανωτερότητα της Ducati, ο Μαρκ Μάρκεθ- εκμεταλλευόμενος και την πτώση του Λορένθο- πήρε την εντός έδρας νίκη της Αραγονίας, αφήνοντας πίσω του τον Ντοβιτσιόζο! Τρομερές οι δύο Suzuki με Ιανόνε στο βάθρο και 4ο τον Ρινς.

Δεν είναι ένας απλός αναβάτης- όχι. Δεν είναι καν ένας απλός παγκόσμιος πρωταθλητής- όχι στο ηλεκτρονικό τετράγωνο. Είναι ένα δίτροχο φαινόμενο που όμοιό του δεν έχουμε δει και, κατά πάσα πιθανότητα, ούτε πρόκειται να ξαναδούμε ποτέ: τον λένε Μαρκ Μάρκεθ και ήδη στα 25 του έχει τον 5ο τίτλο στη μεγάλη κατηγορία στο τσεπάκι του.
Και πώς μπορεί να συμβεί διαφορετικά, δηλαδή; Ο ασύλληπτος Ισπανός είδε το μεγάλο φαβορί του σημερινού αγώνα, τον Χόρχε Λορένθο, να πέφτει για δεύτερο συνεχόμενο grand prix (σήμερα μόλις λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση…), κόλλησε εντέχνως πίσω από την παντοδύναμη Ducati του Αντρέα Ντοβιτσιόζο και στους τελευταίους 5 γύρους έκανε την επίθεσή του, παίρνοντας, στο τέλος, δια περιπάτου ακόμα μία καρό σημαία φέτος και ανεβάζοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας στους 72 βαθμούς.

Πίσω από τον άπιαστο συνδυασμό Honda- Μαρκ τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος δεν μπόρεσε να επαναλάβει το θρίαμβο του Σαν Μαρίνο και «μοιραία» ήρθε δεύτερος, με τον Ιανόνε- της ανεβασμένης φέτος Suzuki- συμπλήρωσε το βάθρο.

Ρινς, Πεντρόσα (επιτέλους ένας συμπαθητικός αγώνας για το νο2 της Honda), Εσπαργκαρό, Πετρούτσι, Ρόσι (έχουν στερέψει τα λόγια γι’ αυτά που κάνει στα 39 του με την κάκιστη Yamaha- 8ος σήμερα από 18ος που ξεκίνησε…), Μίλερ και Βινιάλες συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα ενός όχι-και-τόσο-εντυπωσιακού αγώνα.

Μετά από «ξηρασία» 3 αγώνων, λοιπόν, ο Μάρκ επέστρεψε στις νίκες και έδειξε σε όλους πως το να του στερήσει κανείς το στέμμα μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, από αυτά που στο τέλος δεν έχουν καλή κατάληξη (για τους άλλους, όχι για τον ίδιο).

Ο Ισπανός- που βλέπει τον team- mate του το 2019 στην Honda, τον Χόρχε Λορένθο, να κάνει βλακώδη λάθη στα 2 τελευταία grand prix- στα 25 του ετοιμάζεται για τον 7ο παγκόσμιο τίτλο του συνολικά σε όλες τις κατηγορίες και επιβεβαιώνει το προφανές: μπορεί κανείς (εν μέρει δικαιολογημένα) να μην το πηγαίνει λόγω συμπεριφοράς, μπορεί να του τα ’χει μαζεμένα για τα όσα όμορφα έκανε το 2015 εις βάρος του «Γιατρού», όμως…

Όμως η ουσία δεν αλλάζει: ο τύπος είναι ένα πραγματικό φαινόμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ