aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΚλείνει τη χρονιά με βάθρο ο Έλληνας

Κλείνει τη χρονιά με βάθρο ο Έλληνας

Μια δύσκολη, πρώτη, χρονιά αλλά γεμάτη γνώση και εμπειρίες στο Porsche Mobil 1 Supercup, έφτασε στο τέλος της για τον συμπατριώτη μας Ευτύχιο Έλληνα. Ο περσινός πρωταθλητής του Porsche Cup Μ. Βρετανίας έφθασε στο νήμα έχοντας πάρει δυο τέταρτες θέσεις, και ένα βάθρο (τερμάτισε και στη Γερμανία τρίτος, ωστόσο ο αγώνας διακόπηκε λόγω κακοκαιρίας και δεν μοίρασε βαθμούς καθώς δεν καλύφτηκε το 50% του αγώνα).

Στην rookie χρονιά του στον κορυφαίο θεσμό των πρωταθλημάτων της Porsche, ο Tio έδειξε από τι είναι φτιαγμένος, παλεύοντας με τα κορυφαία ονόματα του πρωταθλήματος μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Στον διπλό αγώνα στην πίστα στο Μεξικό, ο Έλληνας κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στον πρώτο αγώνα, μετά που κράτησε πίσω του τον Larry ten Voorde (MRS GT-Racing) αλλά και τον Porsche Junior Julien Andlauer (ΒWT Lechner racing) έχοντας μάλιστα και ζημιά στον προφυλακτήρα της Porsche του μπροστά από τον πρώτο γύρο.

Ο πρωταθλητής μας δήλωσε «Αυτό είναι ένα φοβερό αποτέλεσμα για μένα. Κράτησα την αυτοσυγκέντρωσή μου μέχρι το τέλος και ανταμείφθηκα με ένα βάθρο». Νικητής του πρώτου αγώνα ήταν ο Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing), που κράτησε την πρωτοπορία από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό, κατακτώντας έτσι τον φετινό τίτλο του Porsche Mobil 1 Supecup και μαθηματικά, χωρίς να τον επηρέαζε το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα.

Αυτός είναι ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος του στο πρωτάθλημα αυτό. Ο πρώτος αγώνας ήταν γεμάτος μάχες και προσπεράσματα μέχρι και την καρό σημαία, ενώ στο βάθρο, στη δεύτερη θέση, μαζί με τον Ammermüller και τον Tio, στάθηκε ο Ayhancan Guven που στέφθηκε και πρωταθλητής των Rookie για φέτος, με την BWT Lechner Racing να σηκώνει το πρωτάθλημα ομάδων.

Ο Ammermüller έκλεισε το Σαββατοκύριακο με τον καλύτερο πιθανό τρόπο, μετά από δυο pole position, κατακτώντας και τη δεύτερη νίκη στο Μεξικό. Ο Ευτύχιος αρχικά τερμάτισε στην όγδοη θέση της γενικής του αγώνα, ωστόσο μετά από απόφαση των αγωνοδικών, κατέληξε στην ενδέκατη θέση του αγώνα. Έτσι, στο τέλος της πρώτης του χρονιάς, σαν rookie, στο κορυφαίο Porsche Mobil 1 Supercup, ο Tio τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος, μαζεύοντας μπόλικες εμπειρίες και κερδίζοντας εντυπώσεις με το παθιασμένο και σταθερό του οδήγημα.

Ayhancan Güven (TR), martinet by ALMERAS, Michael Ammermüller (D), BWT Lechner Racing, Tio Ellinas (CY), Momo Megatron Lechner Racing, Porsche Mobil 1 Supercup, Mexiko 2019

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ