aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΙστορικό «χατ-τρικ» για τον Λορένθο

Ιστορικό «χατ-τρικ» για τον Λορένθο

Κρίμα, κρίμα και- μισό λεπτό να βρούμε την καταλληλότερη λέξη- «κρίμα»: αν η φετινή του αρχή στη σεζόν (με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το ντεπόζιτό του) δεν ήταν κάκιστη ή αν, έστω, δεν έπεφτε στο Σαν Μαρίνο στον προηγούμενο αγώνα, θα είχαμε πραγματικό πρωτάθλημα και οι τελευταίοι αγώνες της σεζόν θα είχαν πάρει δίτροχη φωτιά.

Επειδή, όμως, οι χρονομηχανές είναι είδος υπό εξαφάνιση και δε γίνεται να γυρίσει ο χρόνος πίσω, ο Χόρχε Λορένθο πρέπει ν’ αρκεστεί στο (εντυπωσιακό μεν, «ανούσιο» δε) τώρα: ο Ισπανός αναβάτης της Ducati έκανε γι’ ακόμα μία φορά τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, καθώς στην τελευταία του προσπάθεια στην Άραγκον πήρε ακόμα μία pole position φέτος.

Τα πράγματα για την ιταλική εταιρία έγιναν ακόμα καλύτερα, καθώς το 1-2 αύριο θα είναι κατακόκκινο: ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ακολούθησε τον team-mate του και «έγραψε» το δεύτερο ταχύτερο γύρο, με τον (σίγουρο πρωταθλητή και φέτος) Μαρκ Μάρκεθ να κάνει ένα λάθος στον ακροτελεύτιο γύρο του και να μένει τρίτος.

Κράτσλοου (τρομερό Σάββατο και πάλι από τον Καλ), Ιανόνε, Πεντρόσα, Πετρούσι, Μπαουτίστα, Ρινς και Μίλερ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζαν οι τραγικές, γι’ ακόμα έναν αγώνα, Yamaha. Η ιαπωνική εταιρία έχει τον Βινιάλες στην 11η θέση και τον Βαλεντίνο Ρόσι ακόμα πιο χαμηλά (18ος), στις χειρότερες κατατακτήριες του «Γιατρού» από τότε που υιοθετήθηκε το 2013 το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής χρονομετρημένων δοκιμαστικών.

Αύριο στις 15:00, λοιπόν, οι Ducati μπαίνουν εκ νέου με τον τίτλο του φαβορί κολλημένο στο σώμα της μηχανής τους, με τον πάντα επικίνδυνο Μάρκεθ να είναι εκεί για να «κλέψει» τη νίκη ή να… αρκεστεί στο βάθρο που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο φετινό στέμμα. Και μπορεί ο Μαρκ να το αξίζει πέρα ως πέρας, όμως…

Όμως τι καλά που θα ήταν, αλήθεια, αν υπήρχαν πράγματι χρονομηχανές και η φετινή σεζόν άρχιζε και πάλι από την αρχή…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ