aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΙστορική νίκη Ροβάνπερα στο Ράλι Εσθονίας

Ιστορική νίκη Ροβάνπερα στο Ράλι Εσθονίας

Έγραψε ιστορία ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο 20χρονος Φινλανδός κέρδισε το Ράλι Εσθονίας και έγινε ο νεότερος οδηγός που κερδίζει σε αγώνα του WRC. Ο νεαρός πήρε το ρεκόρ από το αφεντικό της ομάδας του Toyota Gazoo Racing, τον συμπατριώτη του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, που ήταν περίπου δύο χρόνια μεγαλύτερος όταν σημείωσε το ρεκόρ το 2008.

Ο Ροβάνπερα με Yaris World Rally Car είχε τον έλεγχο σχεδόν όλο το τετραήμερο του αγώνα και τελικά τερμάτισε πρώτος με διαφορά 59,9 δευτερολέπτων από τον Κρεγκ Μπριν με Hyundai i20. Τρίτος ήταν ο ομόσταβλος του τελευταίου, Τιερί Νουβίλ.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ τερμάτισε τέταρτος και αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών. Πλέον έχει 148 βαθμούς, με τον Έλφιν Έβανς να έχει 111 και τον Τιερί Νουβίλ 92, ενώ ο Ροβάνπερα έφτασε τους 82.

Ο… γηπεδούχος Οτ Τάνακ (που αποσύρθηκε την Παρασκευή λόγω δύο κλαταρισμένων ελαστικών) κέρδισε πέντε βαθμούς από το Wold Power Stage και είναι πέμπτος στο πρωτάθλημα (74), ενώ τέσσερις πήρε ο Νουβίλ και τρεις ο Οζιέ.

Στους κατασκευαστές η Toyota είναι πρώτη με 315, με μεγάλη διαφορά από τη Hyundai που έχει 256, ενώ τρίτη και ακόμη πιο πίσω είναι η M-Sport Ford με 125.

Ο επόμενος αγώνας του WRC θα γίνει στο Βέλγιο, 13 με 15 Αυγούστου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ