aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΗ Toyota Gazoo Racing πήρε τον τίτλο στο πρωτάθλημα WEC

Η Toyota Gazoo Racing πήρε τον τίτλο στο πρωτάθλημα WEC

Η TOYOTA GAZOO Racing εξασφάλισε τον τίτλο της FIA World Endurance Championship (WEC) σε ένα δραματικό και επηρεασμένο από τις καιρικές συνθήκες αγώνα 6 ωρών, στην πίστα του Spa-Francorchamps, ο οποίος αποτελεί τον προτελευταίο γύρο της σεζόν 2018-2019.

Οι Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima και Fernando Alonso με το #8 TS050 HYBRID επέκτειναν το προβάδισμα στην κατάταξη των οδηγών σε 31 βαθμούς με ένα μόνο αγώνα να απομένει. Οι οδηγοί του #7 TS050 HYBRID, Mike Conway, Kamui Kobayashi και José María López, είχαν τον έλεγχο της κούρσας μέχρι τη μισή απόσταση, αλλά στη συνέχεια έχασαν 11 λεπτά εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος που τους έριξε στην έκτη θέση!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα WEC, έντονη χιονοθύελλα έπληξε το Spa μόλις λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αγώνας συνεχίστηκε για σχεδόν 30 λεπτά, μέχρις ότου οι καιρικές συνθήκες ανάγκασαν ένα αυτοκίνητο ασφαλείας να ηγηθεί του αγώνα, με τον Mike να έχει προβάδισμα από το pole position με το #7. Μετά από 25 λεπτά και αφότου οι καιρικές συνθήκες εξελίχθηκαν σε έντονη ηλιοφάνεια, ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Mike να έχει προβάδισμα από το #3 Rebellion.

Ο Sébastien ο οποίος είχε χάσει χρόνο στη στάση του pit, πήρε αμέσως τη δεύτερη θέση με το #8 και στη συνέχεια προχώρησε πρώτος στο τέλος του 19ου γύρου. Μετά από σχεδόν τρεις ώρες ο αγώνας πήρε μια ακόμα δραματική στροφή, όταν ο Kamui, ο οποίος είχε οδηγήσει περίπου 50 δευτερόλεπτα, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με το #7.

Ο Kazuki επανέκτησε το προβάδισμα με το #8, αλλά μια χαλαζόπτωση ανάγκασε και τα δύο αυτοκίνητα να αντικαταστήσουν τα ελαστικά τους με ελαστικά βροχής, τα οποία είναι ιδανικά για αυτές τις συνθήκες. Μπαίνοντας στην τελευταία ώρα, ο José αγωνίστηκε για να παραμείνει στις πρώτες έξι θέσεις, ενώ ο Fernando επέκτεινε το πλεονέκτημα με το #8 κατά ένα γύρο καθώς επανήλθαν τα άσχημα καιρικά φαινόμενα και ένα άλλο αυτοκίνητο ασφαλείας ήρθε στον αγώνα.

Ο αγώνας τελείωσε λίγα λεπτά νωρίτερα, καθώς λόγω των δυσάρεστων καιρικών συνθηκών, αναρτήθηκαν οι κόκκινες σημαίες. Ο Φερνάντο ήταν στο τιμόνι του #8 στο τέλος του αγώνα, κερδίζοντας με διαφορά ενός γύρου το #3 Rebellion και το #11 SMP Racing. Η ομάδα κατευθύνεται τώρα στη Γαλλία για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, που δεν είναι άλλος από το θρυλικό Le Mans 24 Hours που θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ