aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΗ Formula 1 «σπρώχνει» τον Φέτελ στη σύνταξη

Η Formula 1 «σπρώχνει» τον Φέτελ στη σύνταξη

θητεία του στη Ferrari, από το 2015 μέχρι και το 2019, δεν μπορεί να κριθεί επιτυχημένη. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα προσπαθήσει (όταν κι αν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα) για το καλύτερο δυνατό το 2020, ώστε να αποχωρήσει από τη Scuderia με το κεφάλι ψηλά, ωστόσο το μέλλον του δεν είναι ξεκάθαρο. Θέλει μεν να μείνει στη Formula 1 για να κάνει πρωταθλητισμό, ξέρει όμως ότι οι θέσεις είναι ελάχιστες και δεν αποκλείεται σε ηλικία 33 ετών να πάρει την απόφαση να βγει στη σύνταξη έχοντας αναδειχθεί τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Red Bull.

Από τη στιγμή που οι παράγοντες της Ferrari κατάλαβαν ότι ο Σαρλ Λεκλέρκ είναι το παρόν και το μέλλον τους, μετά από μια εξαιρετική πρώτη σεζόν συνεργασίας, ο Φέτελ έμοιαζε να περισσεύει. Η απόσταση που υπήρχε μεταξύ τους στις διαπραγματεύσεις ήταν μεγάλη και αγεφύρωτη, με τη Scuderia ουσιαστικά να σπρώχνει τον Γερμανό προς την έξοδο και εκείνον να καταλαβαίνει ότι οι στόχοι του δεν συμβάδιζαν πλέον με τους στόχους της ομάδας. Στο τέλος του 2020 θα δώσει τη σκυτάλη στον 25χρονο Κάρλος Σάινθ που θα αλλάξει για τρίτη φορά περιβάλλον σε τέσσερα χρόνια για να γίνει το νούμερο δύο πίσω από τον Λεκλέρκ και θα αναζητήσει την επόμενη πρόκλησή του.

Παράγοντες της Formula 1, όπως ο Φραντς Τοστ που εργάζεται στην Alpha Tauri, υποστηρίζουν ότι ο Φέτελ θέλει να μείνει ενεργός και να βρει μια θέση σε κορυφαία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει για πέμπτη φορά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ωστόσο οι επιλογές του μοιάζουν ελάχιστες.

Η Mercedes θα κρατήσει τον Λούις Χάμιλτον και σε περίπτωση που αποχαιρετήσει τον Βάλτερι Μπότας θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του νεαρού Τζορτζ Ράσελ από τη Williams, η Red Bull δια στόματος Χέλμουτ Μάρκο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να καλύψει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας με αποτέλεσμα να ψάχνει έναν νεαρό και φθηνό για τον ρόλο του teammate του Μαξ Φερστάπεν, ενώ η Renault έχει συνδεθεί με τον Φερνάντο Αλόνσο και η McLaren βρήκε στο πρόσωπο του Ντάνιελ Ρικάρντο τον αντικαταστάτη του Κάρλος Σάινθ.

Η Racing Point που θα μετονομαστεί σε Aston Martin θα μπορούσε να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού, όμως ο Σέρτζιο Πέρεζ έχει συμβόλαιο και υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Μεξικανό Κάρλος Σμιθ, ενώ ο Λανς Στρολ θα πάρει εκτός απροόπτου τη δεύτερη θέση καθώς ο πατέρας του θα είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Alpha Romeo και Williams δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές, η Haas βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο, οπότε ο Φέτελ δύσκολα θα βρει συμβόλαιο με τις προϋποθέσεις που θέτει και γι’ αυτό η απόσυρση από τη δράση μοιάζει πλέον πιο πιθανή από κάθε άλλο ενδεχόμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ