aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΗ απάντηση της εταιρείας που σχεδίασε το κράνος του Φέτελ για τη σημαία του ψευδοκράτους

Η απάντηση της εταιρείας που σχεδίασε το κράνος του Φέτελ για τη σημαία του ψευδοκράτους

Μετά από το ντόρο που έγινε για την παρουσία της σημαίας του ψευδοκράτους, της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» και όχι μόνο, στο νέο κράνος του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο Γερμανός την αφαίρεσε αντιδρώντας στις επίσημες διαμαρτυρίες από την Κύπρο.

Όμως όσο κι αν είναι υπόλογος διότι η παρουσία της βαραίνει τον ίδιο, προφανώς δεν είχε γνώση του τι αυτή αντιπροσώπευε. Υπεύθυνη για το σχέδιο ήταν η Jens Munser Designs, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο, που είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο ευφάνταστα και εντυπωσιακά σχέδια που έχουμε δει στα κράνη των οδηγών της Formula 1.

Άλλωστε και το συγκεκριμένο, πέραν του ατοπήματος της εν λόγω σημαίας, είχε προκαλέσει αίσθηση με την επιλογή τοποθέτησης των στίχων του τραγουδιού «Imagine» του Τζον Λένον, δίπλα από τα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας. Τα χάλασε όμως όλα η… ανάλαφρη προσέγγιση της γερμανικής εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αφαίρεσε την σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του

Η σχετική ανακοίνωση της ανέφερε:

«Απλά για να εξηγήσουμε…

Η JMD έλαβε πολλά σχόλια για τις μικρές σημαίες στη βάση του κράνους “No War” του Σεμπάστιαν Φέτελ. Λυπούμαστε αν λείπουν κάποιες σημαίες ή κάποιες δεν θα έπρεπε να είναι εκεί ή οτιδήποτε είναι λάθος βάσει διαφορετικών απόψεων.

Το μοναδικό μήνυμα της παρουσίας αυτών των περισσότερων από 250 σημαιών, είναι να υπογραμμίσει μία παγκόσμια αντίθεση στον πόλεμο και πως στεκόμαστε ενωμένοι.

Γι’ αυτό η JMD χρησιμοποίησε ένα γραφικό διαθέσιμο σε πλατφόρμα stock εικόνων και απολογούμαστε που δεν τσεκάραμε κάθε σημαία ξεχωριστά και δεν εξετάσαμε προσεκτικά την πολιτική της ιστορία».


Θα περίμενε κανείς, σε μία τόσο συμβολική κίνηση, με τόσο μεγάλη σημασία, να έχει αποφευχθεί η επιλογή μίας σημαίας ψευδοκράτους που έχει προκύψει από εισβολή ανάλογη αυτής που κάνει τώρα η Ρωσία στην Ουκρανία.

H JMD έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οδηγούς, αφού πλην του Φέτελ, έχει ετοιμάσει τα σχέδια στα κράνη του Μίκαελ και του Μικ Σουμάχερ, του Μαξ Φερστάπεν, του Ντάνιελ Ρικιάρντο, του Φερνάντο Αλόνσο, του Κάρλος Σάινθ, του Κέβιν Μάγκνουσεν, του Έστεμπαν Όκον αλλά και βετεράνων οδηγών όπως ο Φελίπε Μάσα, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο Ρούμπενς Μπαρικέλο κ.α.

Kkkkklllllpppp 768x512

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ