aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑH Porsche εγκατέλειψε την προσπάθεια να μπει στη Formula 1

H Porsche εγκατέλειψε την προσπάθεια να μπει στη Formula 1

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα των τελευταίων μηνών στον κόσμο της Formula 1, ήταν το σενάριο εισόδου της Porsche, είτε με δική της ομάδα, είτε ως πάροχος μονάδων ισχύος. Η γερμανική φίρμα ήταν σε συζητήσεις με τη Red Bull Racing, με τη μεταξύ τους συμφωνία να καταρρέει την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα, ένα άλλο brand του Ομίλου Volkswagen, η Audi, ενέκρινε αγωνιστικό πρόγραμμα για τη Formula 1, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω εξαγοράς της Sauber Motorsports. H είσοδος των Γερμανών θα γίνει το 2026 και τη διετία 2024-2025 η ομάδα που σήμερα αγωνίζεται ως Alfa Romeo, θα χρησιμοποιεί το όνομα Sauber.

Παρά την ανεπιτυχή συμφωνία με τη Red Bull Racing, η Porsche εξέταζε κι άλλες επιλογές ώστε να κάνει το βήμα εισόδου στη Formula 1. Όμως σύμφωνα με το The Race, η γερμανική εταιρεία έχασε το ενδιαφέρον της για το σπορ και δεν σκοπεύει να εισέλθει στο άμεσο μέλλον. Αντιθέτως, θα επικεντρωθεί στα τωρινά αγωνιστικά της προγράμματα.

Το 2023 η Porsche επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία του WEC, Hypercar, με τη νέα 963 LMDh. Στο πρωτάθλημα αυτό συμπεριλαμβάνεται ο θρυλικός 24ωρος αγώνας Λε Μαν, τον οποίο έχει κερδίσει 19 φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλο κατασκευαστή. Στον πρώτο αγώνα του 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Σίμπρινγκ, κατέκτησε τις θέσεις 5 και 6.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ