aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGrand Prix Σαν Μαρίνο: Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη

Grand Prix Σαν Μαρίνο: Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη

Θα το πούμε με τελείες ανάμεσα στις λέξεις για να προσδώσουμε περισσότερη έμφαση: Δεν. Καταλαβαίνει. Τίποτα. Και χωρίς… παύσεις, γιατί μας βγήκανε τα μάτια: δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Μαρκ Μάρκεθ: ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήγε στην πιο «εχθρική» πίστα σε ολόκληρο το καλεντάρι για τον ίδιο, στο Σαν Μαρίνο του «γηπεδούχου» Ρόσι, είχε ένα επεισόδιο χθες στις κατατακτήριες με τον τοπικό ήρωα που του στέρησε, ενδεχομένως, την pole position, σήμερα είδε τον Κουαρταραρό να κάνει τον αγώνα της μέχρι τώρα αγωνιστικής ζωής του, όμως…

Όμως στο φινάλε και πάλι κέρδισε ο Μαρκ: ο Ισπανός έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον νεαρό Γάλλο, έμεινε πίσω του σε όλο το grand prix και στο τέλος, με μια χειρουργικής ακρίβειας κίνηση, τον πέρασε, παίρνοντας μια τεράστια νίκη, κυρίως γιατί ήρθε μέσα στο σπίτι του άσπονδου εχθρού του.

Πίσω από τον Μάρκεθ τερμάτισε ο υπέροχος Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος ήταν η πρώτη Yamaha. Ο μικρός φλερτάρει απροκάλυπτα εδώ και καιρό με την πρώτη του νίκη και είναι δεδομένο πως δε θ’ αργήσει η μέρα που θα πάρει την καρό σημαία.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο χθεσινός poleman Βινιάλες, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να έρχεται 4ος, σ’ ένα αποτέλεσμα που, δυστυχώς για τον ίδιο και τους απειράριθμους φαν του, μοιάζει να είναι το φετινό ταβάνι του ίδιου και της νερόβραστης M1.

Μορμπιντέλι, Ντοβιτσιόζο (λέει αντίο και… επίσημα στον τίτλο), Εσπαργκαρό, Μιρ, Μίλερ και Πετρούτσι συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του αγώνα, ο οποίος μ’ εξαίρεση τη μάχη της κορυφής δεν είχε και τίποτα ιδιαίτερο να επιδείξει.

Παρά την συγκινητική προσπάθεια του Φάμπιο, λοιπόν, και τα δεδομένα… αρνητικά vibes, ο Μαρκ κέρδισε και σήμερα (μετά από δύο «χαστούκια» της τελευταίας στροφής στα δύο προηγούμενα grand prix) και απέδειξε πως ο θρόνος του κορυφαίου δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Από κανέναν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ