aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGrand Prix Μεγάλη Βρετανίας: Το «τερμάτισε» ο Χάμιλτον, νίκη με… τρεις ρόδες!

Grand Prix Μεγάλη Βρετανίας: Το «τερμάτισε» ο Χάμιλτον, νίκη με… τρεις ρόδες!

Το τερμάτισε, κι ας τερμάτισε με το ζόρι: Ο Λιούις Χάμιλτον μολονότι έτρεξε τον τελευταίο μισό γύρο με κλαταρισμένο μπροστά ελαστικό, πήρε τη νίκη στη Μεγάλη Βρετανία! Δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Λεκλέρκ, άτυχος (και) ο Μπότας.

Χρησιμοποιείται καθ’ υπερβολή- και τις περισσότερες φορές, είναι ακριβώς αυτό: υπερβολή. Αυτή τη φορά, όμως, δικαιούμαστε να λέμε ότι ναι, «Τα είδαμε όλα». Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την εντός έδρας νίκη στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας, παρά το γεγονός πως στον τελευταίο γύρο έτρεχε με κλαταρισμένο μπροστά αριστερό ελαστικό!

Κι όμως, μέχρι λίγο πριν το τέλος του αγώνα τα πάντα προμήνυαν ακόμα μία βόλτα στο ασφάλτινο πάρκο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή: η ασύλληπτη Μερσέντες στα χέρια του Billion Dollar Man δεν έχει αντίπαλο εδώ και πολλά χρόνια, κι αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα στο Σίλβερστοουν, καθώς ο poleman έμεινε πανεύκολα μπροστά στο 99% του αγώνα.

Λίγο πριν το τέλος, όμως, και με τον 2ο Βάλτερι Μπότας να βλέπει το μπροστά αριστερό ελαστικό του μονοθέσιού του να παραδίδει πνεύμα και να πέφτει εκτός 10άδας, ο Λιούις έπαθε ακριβώς το ίδιο με τον team-mate του: το μπροστά αριστερό ελαστικό του έσκασε, ο Χάμιλτον έκοψε αναγκαστικά ταχύτητα, όμως ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά του από τον Φερστάπεν, που κατάφερε να πάρει την 7η νίκη του στην Μ. Βρετανία και σε συνδυασμό με την ατυχία του Μπότας σχεδόν να κλειδώσει από τώρα (ναι, από τον 4οαγώνα της χρονιάς!) το 7ο προσωπικό πρωτάθλημα.

Το ελαφρώς… σουρεαλιστικό του πράγματος είναι πως αν ο Μαξ Φερστάπεν δεν έμπαινε στα πιτ (με το που είδε τον Μπότας να έχει πρόβλημα και να κερδίζει εύκολα τη 2η θέση) για να βάλει νέα γόμα και να κάνει τον ταχύτερο γύρο στο τέλος, θα έπαιρνε τη νίκη! Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, ο Ολλανδός πιλότος της Ρεντ Μπουλ πήρε τους βαθμούς της ανέλπιστης 2ης θέσης, μαζί με τον +1 από το fastestlap που έγραψε στο τέλος.

Πίσω από τους δύο πρώτους τερμάτισε ο σταθερότατος (μα με μια Φεράρι που θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα) Σαρλ Λεκλέρκ. Ο πιλότος της Σκουντερία δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πλησιάσει τους 3 πρώτους, όμως- όπως και στην Αυστρία στον παρθενικό αγώνα της χρονιάς- εκμεταλλεύτηκε τις ατυχίες των μπροστινών του και πήρε ακόμα ένα βάθρο-μάννα εξ ουρανού για την Κόκκινη.

Εκτός αυτής έμεινε ο Μπότας: ο Φινλανδός ήταν 2ος από την αρχή μέχρι 2.5 γύρους πριν το τέλος και εξυπακούεται ότι δεν πίεζε τον Χάμιλτον. Ωστόσο, το κλατάρισμα του ελαστικού του (ίσως από τα θραύσματα της σπασμένης εμπρός αεροτομής του Ράικονεν ή, το πιθανότερο μιας και συνέβη ακριβώς το ίδιο και στον Χάμιλτον, λόγω της «κατάρρευσης» της σκληρής γόμας της Pirelli) τον ανάγκασε να μπει στα πιτ για αλλαγή και έπεσε 11ος. Κάπως έτσι, έχασε υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη (λέμε τώρα…) για τον τίτλο.

Image

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ