aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGrand Prix Μαλαισίας: Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη

Grand Prix Μαλαισίας: Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη

Tην κυνηγάει μανιωδώς, σχεδόν, εδώ και 1.5 χρόνο. Στον προηγούμενο αγώνα είδε τον team-mate του, τον Μάβερικ Βινιάλες, να βάζει τέρμα στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί στην ιστορία της Yamaha και να παίρνει τη νίκη. Σήμερα, λοιπόν, ήταν η σειρά του- έπρεπε να κερδίσει.

Και η αλήθεια είναι πως ο Βαλεντίνο Ρόσι έμοιαζε έτοιμος για να τα καταφέρει στη Μαλαισία: ο «Γιατρός» με μια εκπληκτική εκκίνηση προσπέρασε τον poleman Ζαρκό και έφυγε μπροστά, χτίζοντας μια διαφορά εκεί γύρω στο δευτερόλεπτο από τους διώκτες του.

Ο Μαρκ Μάρκεθ βρισκόταν πίσω του από το μέσο του grand prix και μετά, καθώς είχε περάσει διαδοχικά τους Ντοβιτσιόζο, Ρινς και Ζαρκό και βάλθηκε να κυνηγάει τον «Βάλε».

Εις μάτην, ωστόσο: ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπορούσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τα 7 δέκατα και με 4, μόλις, γύρους ν’ απομένουν για το φινάλε του αγώνα έμοιαζε να έχει συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση. Ο 39χρονος Ρόσι θα κέρδιζε, σωστά;
Λάθος: ο «Γιατρός» είχε μια «ψυχρή» πτώση μπαίνοντας σε μια στροφή, είδε την M1 του να γλείφει το οδόστρωμα και έπεσε τελευταίος, χαρίζοντας απλόχερα τη νίκη στον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Μάρκεθ, φυσικά, δέχτηκε ευχαρίστως το δώρο και έφτασε τις 9 καρό σημαίες μέσα στην χρονιά, διευρύνοντας κι άλλο την απόστασή του από τον δεύτερο Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Πίσω από τον Μαρκ τερμάτισαν οι Ρινς και Ζαρκό που συμπλήρωσαν το βάθρο, με τους Βινιάλες (τρομερός αγώνας μετά τα μισά), Πεντρόσα, Ντοβιτσιόζο, Μπαουτίστα, Μίλερ, Πετρούτσι και Σιαρίν να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Μάρκεθ, λοιπόν, και πάλι. Τούτη τη φορά όχι γιατί το άξιζε όπως τόσες και τόσες προηγούμενες, αλλά γιατί ο Ρόσι τα έκανε μεγαλοπρεπώς μαντάρα την στιγμή που έμοιαζε έτοιμος να επιστρέψει εκεί που τόσα χρόνια ανήκει.

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Κρίμα.

Την στιγμή της πτώσης του μπορούσες σχεδόν ν’ ακούσεις εκατομμύρια κίτρινες καρδιές να σπάνε από δίτροχη άκρη σε δίτροχη άκρη.

Λογικό- έτσι δεν είναι;

Βαθμολογία αναβατών
1) Μάρκεθ 321

2) Ντοβιτσιόζο 220
3) Ρόσι 195

4) Βινιάλες 193
5) Ρινς 149

6) Ζαρκό 149
7) Κράτσλοου 148

8) Πετρούτσι 144
9) Ιανόνε 133

10) Λορένθο 130

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ