aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGrand Prix Μ. Βρετανίας: Νικητής ο Λιούις Χάμιλτον

Grand Prix Μ. Βρετανίας: Νικητής ο Λιούις Χάμιλτον

Και η αντεπίθεση του παγκόσμιου πρωταθλητή συνεχίζεται: στο «αλλοπρόσαλλο», λόγω καιρού, Σίλβερστοουν ο Λιούις Χάμιλτον πήρε ακόμα μία νίκη και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στη βαθμολογία τον- 2ο σήμερα- Ρόσμπεργκ. Ακόμα ένα βάθρο για τον απίθανο Φερστάπεν.

Aντί για κόκκινα φώτα, Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Είναι Μεγάλη Βρετανία- επομένως οι πιθανότητες να έχουμε βροχή ακόμα και το κατακαλόκαιρο είναι, φυσικά, αυξημένες. Αυτό συνέβη και σήμερα, καθώς το πρωί της Κυριακής στην πίστα του Σίλβερστοουν οι ουρανοί άνοιξαν και παρά το γεγονός πως στις 15:00 που ξεκινούσε ο αγώνας δεν έβρεχε πλέον, οι αγωνοδίκες θεώρησαν πως το σώφρον είναι να δοθεί εκκίνηση πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Έχοντας «καταστρέψει», λοιπόν, την- όποια- αγωνία της εκκίνησης, το Α.Α. έμεινε για τους πρώτους 6 γύρους στην πίστα (διάστημα κατά το οποίο οι πιλότοι γκρίνιαζαν αφόρητα πως πηγαίνει πολύ αργά, πράγμα που κάνει αδύνατο να διατηρήσουν την επιθυμητή θερμοκρασία των ελαστικών τους), πριν πάρει την απόφαση πως αρκετά έκατσε και μας κάνει τη χάρη ν’ αποσυρθεί.

Και τότε…

Τα βρόχινα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «ενδιάμεση» λύση

Με το που έφυγε από την πίστα το Α.Α., τα πιτ έγιναν το πιο “hot” σημείο ολόκληρου του Σίλβερστοουν: άπαντες πλην των δύο Μερσέντες και των δύο Ρεντ Μπουλ μπήκαν άμεσα για να βάλουν τα ενδιάμεσα ελαστικά στον 6ο γύρο, με τους Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Φερστάπεν και Ρικιάρντο να μπαίνουν στο μποξ τους στον 8ο.

Στα επόμενα 10 περάσματα πριν το επόμενο διάλειμμα γι’ αλλαγή ελαστικών, αυτός που φρόντισε να μας πάρει τ’ αγωνιστικά μυαλά ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος στον 17ο γύρο έκανε ένα πραγματικά μ-υ-θ-ι-κ-ό προσπέρασμα στον Νίκο Ρόσμπεργκ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Και, μετά, με την πίστα να στεγνώνει ολοένα και περισσότερο, η Φεράρι αποφάσισε να… δείξει το δρόμο.

Ώρα για σλικ- και για… γλίστρες

Στον 16ο γύρο ο Σεμπάστιαν Φέτελ- ευρισκόμενος εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας- αποφάσισε να πάρει το ρίσκο του να είναι ο πρώτος που θα βάλει σλικ ελαστικά. Μπήκε μέσα, λοιπόν, έβαλε τη μέση γόμα και ένα πέρασμα αργότερα ακολούθησε και ο Κίμι κι εν συνεχεία μπήκαν όλοι μέσα για τη μέση γόμα.

Στην πίστα, ωστόσο, εξακολουθούσε να υπάρχει αρκετό νερό και ένας- ένας (πλην του Ρόσμπεργκ) είχαν μικρά ή μεγαλύτερα (ή μέγιστα…) τετακέ, με αποτέλεσμα να χάνουν χρόνο και οι ισορροπίες να «διαταράσσονται».

Ο Λιούις Χάμιλτον συνέχιζε να είναι ο πρωτοπόρος μετά από 30 γύρους αγώνα, με τον Φερστάπεν δεύτερο και τον Νίκο Ρόσμπεργκ να μετατρέπεται από «νορμάλ» σε «σεληνιασμένο» και να μειώνει ολοένα και περισσότερο τη διαφορά του από τους πρωτοπόρους.

Και, κάπως έτσι, είχαμε αγώνα…

Και στο τέλος κερδίζει όχι ο Γερμανός, αλλά ο Βρετανός

Στους εναπομείναντες 20, περίπου, γύρους μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας είχαμε διάφορες τετράτροχες ομορφιές: ξεκινώντας από πιο πίσω, ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε ένα μνημειώδες τετακέ και γλίτωσε την εγκατάλειψη μόνο χάρη στην εμπειρία του (εντάξει, και τη βοήθεια της Θεάς Τύχης), όμως γι’ ακόμα έναν αγώνα έμεινε εκτός βαθμών.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ- που πρέπει να έκανε ρεκόρ εξόδων στην Άμπεϊ, καθώς 2 στις 3 φορές γλιστρούσε- είχε ακόμα ένα κάκιστο grand prix, το οποίο σημαδεύτηκε και από το επικίνδυνο προσπέρασμά του στον Μάσα (για τη 9η θέση) που του «επέφερε» ποινή 5 δευτερολέπτων.

Στη μάχη του βάθρου, ο Νίκο Ρόσμπεργκ με αλλεπάλληλους ταχύτερους γύρους «έπιασε» τον Φερστάπεν και στον 39ο γύρο πήρε το αίμα του πίσω από τον πεπειραμένο έφηβο των 18 Μαΐων, περνώντας τον και επιστρέφοντας στη 2η θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ