aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGP Σαουδικής Αραβίας FP1: Ξεκίνησε κεφάτος ο Χάμιλτον

GP Σαουδικής Αραβίας FP1: Ξεκίνησε κεφάτος ο Χάμιλτον

Το αγωνιστικό τριήμερο στην Τζέντα για το GP Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να ολοκληρώνει στην κορυφή της κατάταξης στο τέλος του FP1. Με τον αγώνα αυτόν να είναι νέα προσθήκη στο πρόγραμμα, οι οδηγοί έπρεπε να μάθουν κάθε εκατοστό της διαδρομής, κάτι το οποίο δεν ήταν το πιο απλό. Όμως τίποτα δεν σταμάτησε τόσο τον Βρετανό, αλλά και τον μεγάλο του αντίπαλο, Μαξ Φερστάπεν από το να κυριαρχήσουν ξανά.

Κατά τη διάρκεια των 60 λεπτών της διαδικασίας, η πίστα στρώθηκε με λάστιχο, κάτι που βελτίωσε αισθητά την πρόσφυση των μονοθεσίων. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί σε όλο το τριήμερο. Στο FP1 δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο με όλους τους οδηγούς να ολοκληρώνουν μακριά από τις μπαριέρες.

Ταχύτερος όμως στο FP1 ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes με χρόνο στο 1:29.786 με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Βρετανός ξεκίνησε κάπως νωχελικά τη διαδικασία, όμως βελτίωσε τους χρόνους του και πήρε την 1η θέση δίχως να έχει τον τέλειο γύρο. Πίσω του στη 2η θέση ακολούθησε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, με τον Ολλανδό να είναι μόλις 0,056 δευτ. από τον μεγάλο του αντίπαλο, με τους δύο να ξεκινούν το τριήμερο όπως το περιμέναμε, στο 1-2. Ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη W12 ήταν στην 3η θέση, με τον Φινλανδό να υπολείπεται 0,223 δευτ. από τον Χάμιλτον.

Ο πάντα εντυπωσιακός Πιερ Γκασλί ήταν στην 4η θέση για την AlphaTauri, έχοντας μια εντυπωσιακή διαδικασία, ενώ ο Αντόνιο Τζοβινάτσι έκανε την έκπληξη με την Alfa Romeo, κλείνοντας την πρώτη 5άδα. Η διαφορά του Ιταλού από τον Χάμιλτον ήταν στο μισό δευτερόλεπτο.

Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ, οι οποίοι χωρίστηκαν για μόλις 0,008 δευτ. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο με τη McLaren ήταν στην 8η θέση σε μια ικανοποιητική εμφάνιση, ξεπερνώντας τον Φερνάντο Αλόνσο της Alpine που έγραψε ταχύτερο χρόνο με τη σκληρή γόμα. O Σεμπάστιαν Φέτελ έκλεισε την πρώτη 10άδα για την Aston Martin. Συνολικά 8 ομάδες βρέθηκαν στις 10 πρώτες θέσεις.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ είχε μια δύσκολη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον Μεξικανό να μην μπορεί να πιέσει στο όριο, γράφοντας ταχύτερο χρόνο στο 1:30.960. Πίσω του ακολούθησαν οι Εστεμπάν Οκόν και Λάντο Νόρις, με τους Λανς Στρολ και Γιούκι Τσουνόντα να κλείνουν την πρώτη 15άδα.

Ο Κίμι Ράικονεν ήταν 16ος μπροστά από τις δύο Williams και Haas. Οι Τζορτζ Ράσελ με το 1:31.343 και Μικ Σουμάχερ με το 1:31.525 εντυπωσίασαν, αφήνοντας αρκετά πίσω τους teammate τους.

Η δράση συνεχίζεται στις 19:00 ώρα Κύπρου με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές, καθώς θα είναι πλέον νύχτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ