aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGP Ολλανδίας - RACE: Προσκύνησαν Miller στον «Καθεδρικό»!

GP Ολλανδίας – RACE: Προσκύνησαν Miller στον «Καθεδρικό»!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των GP το Assen γέμισε Κυριακάτικα, αλλά οι 105.000 άνθρωποι που βρέθηκαν στον «Καθεδρικό» έγιναν μάρτυρες μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του σπορ.

Ο Jack Miller, με την Honda RC213V της «δορυφορικής» Estrella Galicia 0,0 Marc VDS έκανε το θαύμα και έφτασε στην παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία σε έναν επεισοδιακό αγώνα. Δεύτερος και μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης ήταν ο Marc Marquez που είδε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τους Lorenzo – Rossi να αυξάνεται.  Εκπληκτική εμφάνιση και από τον Scott Redding που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου ΑΓΩΝΑ

O αγώνας χαρακτηρίστηκε βρόχινος, ξεκίνησε κανονικά, αλλά διεκόπη στον 15ο γύρο για λόγους ασφαλείας, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Andrea Dovizioso οδηγούσε την κούρσα, με τον Petrucci και τον Rossi να ακολουθούν. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ωστόσο μέχρι τον 10ο γύρο, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ήταν ο Yonny Hernandez ο οποίος έκανε τον αγώνα της ζωής του μέχρι εκείνο το σημείο είχε χτίσει μια διαφορά της τάξης των 3,4″ από τους Dovi – Rossi!

Στον 11ο γύρο ωστόσο έπεσε και παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στα pits, πήρε την εφεδρική Ducati του και επέστρεψε στον αγώνα, ξαναέπεσε με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ξεκινήσει τον δεύτερο… Ο δεύτερος αγώνας περιελάμβανε 12ος γύρους, με τη σχάρα εκκίνησης να διαμορφώνεται βάσει της κατάταξης που υπήρχε στον 14ο γύρο, τον τελευταίο ολοκληρωμένο δηλαδή πριν τη διακοπή.

Έτσι, ο Dovi είχε την pole με τους Petrucci – Rossi να συμπληρώνουν την πρώτη σειρά. Ακολουθούσαν στη δεύτερη σειρά οι Redding, Marquez, Pedrosa, ενώ οι Cructhlow, Miller, Pol Espargaro ξεκινούσαν από την τρίτη. Ο Jorge Lorenzo που έζησε εφιαλτικές στιγμές στον πρώτο αγώνα αφού ήταν εκτός ρυθμού, ξεκίνησε από την 19η θέση, ενώ ο Iannone που είχε πέσει λίγο πριν τη διακοπή του αγώνα και ενώ ήταν πέμπτος, επέστρεψε στον δεύτερο αγώνα ξεκινώντας και πάλι από τις τελευταίες θέσεις του γκριντ.

Στην εκκίνηση ο Rossi πήρε τα ηνία και έδειχνε αποφασισμένος να φτάσει σε ακόμα μια νίκη στον «Καθεδρικό» την 10η στην καριέρα του σε αυτήν την θρυλική πίστα. Το οδόστρωμα έχει κρατήσει αρκετό νερό στην επιφάνεια παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της πίστας να το καθαρίσουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στους πρώτους γύρους μέχρι να ζεσταθούν τα βρόχινα λάστιχα και να προσφέρουν καλό κράτημα. Πριν συμπληρωθεί ο 1ος γύρος ο Pedrosa πέφτει και λίγο αργότερα τον ακολουθεί ο Cructhlow. Στον 2ο γύρο είναι η σειρά του Dovizioso να βρεθεί στα χώματα από τη δεύτερη θέση, την ώρα που η Ducati του Petrucci παρουσιάζει πρόβλημα υποχρεώνοντας τον Ιταλό σε εγκατάλειψη. O Rossi, μπροστά, πιέζει και αποκτά διαφορά 2″ από τον Marquez που έχει βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Μπαίνοντας στη στροφή 10 όμως ο Doctor χάνει το μπροστινό και καταλήγει στα χώματα. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες να επιστρέψει δεν τα καταφέρνει. Το τρίτο DNF σε 8 αγώνες είναι γεγονός…

Ο Marquez παίρνει τα ηνία, αλλά ο Jack Miller που έχει αναπτύξει δαιμονιώδη ρυθμό απειλεί. Πριν καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει ο Ισπανός, βλέπει τον Αυστραλό να τον περνά! Γνωρίζοντας ότι ο Rossi είναι εκτός και πως ο Lorenzo βρίσκεται πολύ πίσω, λειτουργεί βάσει λογικής. Δεν ρισκάρει, οδηγεί μυαλωμένα και συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση. Και στο τέλος είναι ο μεγάλος κερδισμένος. Αρκεί μια ματιά στη βαθμολογία για του λόγου το αληθές: Marquez – 145, Lorenzo – 121, Rossi – 103… «Σήμερα ήταν ένας αγώνας που έχανες βαθμούς… Όταν με πέρασε ο Miller σκέφτηκα ότι η δεύτερη θέση θα ήταν σαν νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο MM93.

Ο Miller μπροστά ανοίγει διαφορά, διατηρεί την ψυχραιμία του και φτάνει σε μια ιστορική από κάθε άποψη νίκη… «Δεν ξέρω πως αισθάνομαι… Ήλπιζα να δείξω κάποια στιγμής στους ανθρώπους ότι έχουν λάθος άποψη για μένα. Τώρα δεν είμαι ανόητος πια… Θέλω να ευχαριστήσω τη Honda που έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα», θα πει λίγο αργότερα.

Ο 21χρονος Αυστραλός έγινε ο πρώτος αναβάτης “δορυφορικής” ομάδας που κερδίζει αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας έπειτα από 10 χρόνια. Από το 2006 και την επεισοδιακή νίκη του Toni Elias στο Estoril, που για μόλις 2 χιλιοστά πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Rossi.

Έπειτα, ο Miller σπάει το κατεστημένο των τελευταίων ετών που θέλει οι νίκες να πηγαίνουν σε Ισπανούς ή Ιταλούς αναβάτες. Ο τελευταίος Αυστραλός που πανηγύρισε νίκη ήταν ο Casey Stoner, το 2012, στο Phillip Island. Παράλληλα, θα μείνει στην ιστορία ως ο νικητής του 250ου Grand Prix της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και αυτός που νίκησε τον πρώτο αγώνα (της κορυφαίας κατηγορίας) στην ιστορία που διεξήχθη στο Assen Κυριακή…

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκεί. O Redding, με τη Ducati, τερματίζει τρίτος ισοφαρίζοντας το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία (3ος και στο San Marino πέρσι), με τον Pol Espargaro να ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Ο Andrea Iannone από την κόλαση της πτώσης στον πρώτο αγώνα, στην πέμπτη θέση στο δεύτερο, ενώ ο Hector Barbera ήταν έκτος. Ο Laverty πλασαρίστηκε στην έβδομη θέση, με τους Bradl, Viniales και Lorenzo να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Συνολικά 13 αναβάτες ολοκλήρωσαν τον δεύτερο αγώνα, με τον Alvaro Bautista να είναι το τελευταίο θύμα, εγκαταλείποντας λίγες στροφές πριν την πτώση της καρό σημαίας και ενώ ήταν έκτος.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 17 Ιουλίου με το Γερμανικό GP, στην πίστα του Sachsenring.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ