aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGP Ιταλίας QP: Έκανε την έκπληξη ο Μπότας

GP Ιταλίας QP: Έκανε την έκπληξη ο Μπότας

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Μόντσα αποδείχθηκαν άκρως συναρπαστικές στο τέλος, με τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει την 1η θέση για τον αυριανό Αγώνα Sprint. Ο Φινλανδός ήταν εξαιρετικός στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 και κόντρα στα προγνωστικά έγραψε το 1:19.555 και άφησε στη 2η θέση τον Λιούις Χάμιλτον με τη δεύτερη Mercedes για 0,096 δευτ.

Οι δύο οδηγοί της γερμανικής ομάδας είχαν τον καλύτερο ρυθμό και αύριο θέλουν να επαναλάβουν ανάλογη επίδοση. Ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε στην 3η θέση στα αποτελέσματα με τον ταχύτερο χρόνο του να είναι 0,411 δευτ. πίσω από αυτόν του Μπότας.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing, ήταν τυχερός, καθώς ο Λάντο Νόρις της McLaren ακολούθησε μόλις 0,023 δευτ. πίσω του όντας σε εξαιρετικό ρυθμό. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας θα έχει δύσκολο έργο αύριο στον Αγώνα Sprint και θέλει όσο τίποτα να ανοίξει τη διαφορά στη βαθμολογία.

Πίσω από τον Λάντο Νόρις βρέθηκε ο Ντάνιελ Ρικάρντο σε μια πολύ δυναμική εμφάνιση στις κατατακτήριες. Ο Αυστραλός έγραψε το 1:19.995 και άφησε ήταν στο ίδιο δέκατο με τους δύο μπροστά οδηγούς του.

Ο Πιέρ Γκασλί έκανε εξαιρετική δουλειά για την Alpha Tauri στην 6η θέση, καθώς ολοκλήρωσε μπροστά από τις δύο Ferrari. O Κάρλος Σάινθ ήταν ταχύτερος του Σάρλ Λεκλέρ για μόλις 0,048 δευτ. ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο απογοητευτικός Σέρτζιο Πέρεζ και ο εντυπωσιακός και πάλι Αντόνιο Τζοβινάτσι.

Q1
Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε το Q1, με τους οδηγούς να βγαίνουν για τα πρώτα τους περάσματα. Οι δύο Mercedes ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα, με τον Χάμιλτον να γράφει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:20.543 και ήταν 0,1 δευτ. μπροστά από τον Μπότας. Η κίνηση ήταν το κυρίαρχο συστατικό με αρκετούς οδηγούς να έχουν έντονα παράπονα. Όλα όμως κρίθηκαν στην τελευταία προσπάθεια, όπου σχηματίστηκε ένα τρενάκι και το slipstream έπαιξε κυρίαρχο ρόλο. Μεγάλος χαμένος αποδείχθηκε ο Τσουνόντα, ο οποίος υπερέβη τα όρια πίστας στη στροφή 11 και έμεινε εκτός.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι, Λατίφι, Τσουνόντα, Σουμάχερ, Κουμπίτσα και Μαζέπιν.

Q2
Τα μονοθέσια βγήκαν αμέσως στην πίστα για να γράψουν προσπάθεια. Οι δύο Mercedes ήταν με διαφορά τα ταχύτερα μονοθέσια, με τον Χάμιλτον να είναι στην κορυφή με το 1:19.936 και να είναι λιγότερο από ένα δέκατο μπροστά από τον teammate του. Οι δύο Red Bull δεν είχαν ιδιαίτερα καλό ρυθμό, με τον Φερστάπεν να δυσκολεύεται στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ ο Τζοβινάτσι ήταν και πάλι εντυπωσιακός.

Στο τέλος της διαδικασίας επικράτησε συνωστισμός στο pit-lane με όλους τους οδηγούς να βγαίνουν την ίδια στιγμή από τα γκαράζ τους. Ο Φέτελ λίγο έλλειψε να χτυπήσει τον Χάμιλτον, με το τρενάκι 15 οδηγών να προκαλεί εκνευρισμό στον Φερστάπεν. Στα τελευταία δευτερόλεπτα είχαμε πολλές ανακατατάξεις, με ομάδες έκπληξη να μένουν εκτός. Ο Πέρεζ τα κατάφερε τελευταία στιγμή για μόλις 0,031 δευτ, αλλά στα πράσα πιάστηκαν οι δύο Aston Martin και οι δύο Alpine, ενώ αναμενόμενος ήταν ο αποκλεισμός του Ράσελ. Ο χρόνος του Χάμιλτον δεν απειλήθηκε, με τον Νόρις να πλησιάζει στο 0,1 δευτ.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Φέτελ, Στρόλ, Αλόνσο, Οκόν και Ράσελ.

Q3
Η Mercedes έβγαλε τους δύο οδηγούς της για να γράψουν προσπάθεια, με τον Χάμιλτον να μην είναι στο slipstream του Μπότας. Ο Βρετανός έγραψε το 1:19.949 και ήταν κατά 0,017 δευτ. ταχύτερος του Φερστάπεν που πήρε διπλό slipstream από τους Γκασλί και Πέρεζ. Εντυπωσιακό χρόνο είχε και ο Νόρις στην 3η θέση, ενώ ο Μπότας με λάθος του ήταν 5ος πίσω από τον Ρικάρντο.

Για την τελευταία τους προσπάθεια οι δύο Red Bull επέλεξαν να βγουν πρώτες, ενώ οι Mercedes μόνο μπροστά από τον Νόρις. Ελάχιστοι οδηγοί κατάφεραν να βελτιώσουν, με τον ταχύτερο χρόνο να έρχεται προς έκπληξη όλων από τον Βάλτερι Μπότας.

Ο Φινλανδός έγραψε το 1:19.555 και πήρε την 1η θέση για μόλις 0,096 δευτ. από τον Χάμιλτον που έμεινε στη 2η θέση. Ο Φερστάπεν δεν βελτίωσε στην τελευταία του προσπάθεια και λίγο έλλειψε να χάσει τη θέση από τις δύο McLaren των Νόρις και Ρικάρντο.

O Πιέρ Γκασλί έκανε μια εξαιρετική επίδοση για να πάρει την 6η θέση μπροστά από τις δύο Ferrari των Σάινθ και Λεκλέρ. Απογοητευτικός ο Πέρεζ στην 9η θέση μόνο μπροστά από τον Τζοβινάτσι.

Η δράση συνεχίζεται αύριο με το FP2 στις 13:00. Μην χάσετε στις 17:15 ώρα Ελλάδος τον Αγώνα Sprint, όπου θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης του Grand Prix Ιταλίας.

Αποτελέσματα QP GP Ιταλίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ