aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1 Βαρκελώνη: Το κρισιμότερο Grand prix της σεζόν – Με αναβαθμίσεις όλες οι ομάδες

Formula 1 Βαρκελώνη: Το κρισιμότερο Grand prix της σεζόν – Με αναβαθμίσεις όλες οι ομάδες

Στους πέντε πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος παρακολουθούμε μία μάχη μεταξύ Ferrari και Red Bull με τους Ιταλούς να έχουν το βαθμολογικό προβάδισμα αλλά τους Αυστριακούς να δείχνουν στους 2 τελευταίους αγώνες ότι έχουν βελτιώσει το μονοθέσιό τους και αυτή τη στιγμή βρίσκονται μπροστά σε απόδοση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Red Bull είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Το όριο στο μπάτζετ που υπάρχει και φέτος, δεν δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες για απεριόριστες αναβαθμίσεις. Τι σημαίνει πρακτικά κάτι τέτοιο; Η Ferrari δεν έχει ξοδέψει μέχρι τώρα χρήματα για να φέρουν νέα εξαρτήματα, άρα έχει περισσότερες αναβαθμίσεις μπροστά της. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα δουλέψουν αλλά θεωρητικά οι Ιταλοί έχουν περισσότερα πράγματα να κερδίσουν από εδώ και πέρα. Το αν η θεωρία θα γίνει και πράξη θα κρίνει τη μάχη των 2.

Εκτός από τη μονομαχία των 2, υπάρχουν και οι υπόλοιποι. Το μεγάλο ερωτηματικό της φετινής σεζόν παραμένει η Mercedes. Η γερμανική ομάδα απέχει σημαντικά από Ferrari, Red Bull και ψάχνει τρόπο να ανακάμψει. Οι αναβαθμίσεις στο Μαϊάμι βελτίωσαν κάπως την εικόνα της αλλά όχι σε βαθμό που θα ήθελαν οι Χάμιλτον και Ράσελ. Είναι δεδομένο ότι αν στη Βαρκελώνη δεν καταφέρουν να φέρουν εξαρτήματα που θα λύσουν τα περισσότερα από τα προβλήματά τους, η χρονιά θα μοιάζει με τελειωμένη για τους πρωταθλητές.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι ομάδες δηλώνουν έτοιμες για την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση των μονοθεσίων με στόχο να λύσουν το πρόβλημα των αναπηδήσεων στην ευθεία, το θέμα με το βάρος και όποιο άλλη δυσκολία αντιμετωπίζουν. Είναι δεδομένο ότι δεν θα πετύχουν όλες το σκοπό τους οπότε περιμένουμε να δούμε στην πράξη το τι θα συμβεί, σε μία απαιτητική πίστα γεμάτη γρήγορες στροφές.

Το πρόγραμμα του 6ου αγώνα της σεζόν στη Βαρκελώνη

Παρασκευή 20 Μαΐου

15.00 Πρώτες ελεύθερες δοκιμές

18.00 Δεύτερες ελεύθερες δοκιμές

Σάββατο 21 Μαΐου

14.00 Τρίτες ελεύθερες δοκιμές

17.00 Κατατακτήριες δοκιμές

Κυριακή 22 Μαΐου

16.00 Αγώνας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ