aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1: Τέρμα οι απονομές και οι σαμπάνιες

Formula 1: Τέρμα οι απονομές και οι σαμπάνιες

Δεν πρόκειται να υπάρξουν εφέτος παραδοσιακές απονομές κυπέλλων και σαμπάνιες για τους νικητές των αγώνων της Formula 1. Αυτό αποκάλυψε ο αθλητικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «formula1.com», όπου τόνισε ότι η πανδημία του κορονοϊού κάνει ανέφικτη τη γνωστή διαδικασία βράβευσης των οδηγών πάνω στο κλασικό βάθρο.

«Εξετάζουμε να κάνουμε μετά τον αγώνα κάτι στο Grid», εξήγησε ο Μπρον και ανέφερε ως μία εναλλακτική λύση την παράταξη όλων των αυτοκινήτων στην πίστα, με τους οδηγούς να στέκονται μπροστά από αυτά. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει απονομή κυπέλλων, αφού σύμφωνα με τον Μπρον «δεν γίνεται να έχουμε κάποιον πολύ κοντά, που θα παραδίδει τα κύπελλα. Όμως έχουμε επεξεργαστεί κάτι και έχουμε σχέδια και διαδικασίες. Θα δούμε, πώς θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε αυτά για την τηλεόραση». Πάντως ο Βρετανός δεν θέλησε να αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα σχέδια.

Τέρμα και οι κυριακάτικες παρελάσεις των οδηγών

Θύμα του κορονοϊού θα πέσουν ωστόσο και άλλα κλασικά τελετουργικά που περιλαμβάνονταν παραδοσιακά στο πρόγραμμα κάθε Γκραν Πρι της Formula 1. Ένα από αυτά είναι και η παρέλαση των οδηγών το πρωί της Κυριακής του αγώνα, η οποία δεν θα είχε έτσι και αλλιώς κανένα νόημα μπροστά από άδειες εξέδρες, αφού τα Γκραν Πρι προβλέπεται να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. «Δεν μπορούμε να βάλουμε 20 ανθρώπους σε ένα όχημα, αντί γι αυτό θα παίρνουμε όμως συνέντευξη από κάθε οδηγό μπροστά από το γκαράζ της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να συμμετάσχουμε χωρίς να επηρρεάσουμε την υγεία και την ασφάλεια», υπογράμμισε ο Μπρον.

Ακυρώθηκαν επίσης οι κοινές συναντήσεις κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν τον αγώνα, αλλά και η παρουσία των νεαρών «FIA Future Stars», για τους οποίους θα δημιουργηθεί όμως ένας νέος εικονικός ρόλος.

Μέχρι το τέλος του 2020 και βλέπουμε

Παρόλες τις αλλαγές και τις ακυρώσεις, ο Μπρον παραμένει «100% πεπεισμένος» ότι η Formula 1 θα συνεχίσει να παρέχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον προϊόν και δήλωσε τα εξής: «Θα γίνει απλά διαφορετικά. Αυτές είναι οι νέες προδιαγραφές». Ο Βρετανός δεν γνωρίζει για πόσο θα ισχύσουν αυτές, τόνισε όμως ότι «σίγουρα θα είναι οι νέες προδιαγραφές για όλο το υπόλοιπο της χρονιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ