aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1, Μονακό: Ταχύτερος και στο FP3 ο Φερστάπεν, στις μπαριέρες ο Χάμιλτον

Formula 1, Μονακό: Ταχύτερος και στο FP3 ο Φερστάπεν, στις μπαριέρες ο Χάμιλτον

H δράση στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου για το Grand Prix Μονακό συνεχίστηκε για μία τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο καιρός έκανε το χατίρι σε ομάδες και οδηγούς, με τη βροχή να μένει μακριά από το σιρκουί. Στο FP3 οι οδηγοί έκαναν προσομοιώσεις κατατακτηρίων και προσπάθησαν να βελτιώσουν παράλληλα το στήσιμο των μονοθεσίων τους. Ωστόσο η κόκκινη σημαία στο τέλος της διαδικασίας επηρέασε το πρόγραμμά τους.

Ταχύτερος στο τελευταίο 60λεπτο του τριημέρου ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός της Red Bull Racing, σημείωσε χρόνο 1:12,776 με τη μαλακή γόμα ελαστικών και ήταν 0,073 δευτ. ταχύτερος του teammate του, Σέρχιο Πέρεζ. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Λανς Στρολ της Aston Martin, με τον Καναδό να σημειώνει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική επίδοση, ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον Φερστάπεν.

Στην 4η θέση της κατάταξης ήταν ο Κάρλος Σάινθ, ο ταχύτερος οδηγός της Scuderia Ferrari και πάλι. Η ιταλική ομάδα έχασε έδαφος από την κορυφή στο FP3, σε μια διαδικασία που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Εντυπωσιακός για μία ακόμη φορά ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren με την 5η θέση, ενώ 6ος ήταν ο Πιέρ Γκασλί της Alpine.Στην 8η θέση μόλις ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ με τη δεύτερη SF-23, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Λιούις Χάμιλτον, Έστεμπαν Οκόν και Βάλτερι Μπότας. Η πλειονότητα των οδηγών δεν έκανε γρήγορη προσπάθεια στο τέλος, λόγω του Virtual Safety Car που προκάλεσε ο Κέβιν Μάγκνουσεν και της κόκκινης σημαίας που ακολούθησε λίγο πριν από τη λήξη του FP3.

Όπως έγινε στο FP1 και στο FP2, η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της. Ο Λιούις Χάμιλτον έχανε τον έλεγχο στη στροφή 4 και χτύπησε την ανανεωμένη W14 του στις προστατευτικές μπαριέρες. Ο Βρετανός είχε μόλις σημειώσει το ταχύτερο πρώτο κομμάτι της διαδρομής. Το ατύχημα ήταν παράξενο, καθώς έσπασε την εμπρός ανάρτησή του στη μπαριέρα και το μονοθέσιο κόλλησε σε εκείνο το σημείο και η περίοδος δεν συνεχίστηκε. Ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, η ζημιά φαίνεται να είναι μικρή.

Το γεγονός πως δεν συνεχίστηκε η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι οδηγοί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμαστικές εκκινήσεις.

H δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 16:40 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP3 GP Μονακό

Fp3 12

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ