aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1: Κυρίαρχος ο Χάμιλτον στο FP3

Formula 1: Κυρίαρχος ο Χάμιλτον στο FP3

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα της Γιας Μαρίνα, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Άμπου Ντάμπι, τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 για το 2021. Το τελευταίο FP3 της σεζόν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τις ομάδες να δοκιμάζουν πολλά διαφορετικά προγράμματα. Ο στόχος ήταν η τελειοποίηση του setup και παράλληλα η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τις κατατακτήριες.

Η πίστα στην τρίτη περίοδο είχε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που δεν θα δούμε αργότερα στις κατατακτήριες δοκιμές. Για το υπόλοιπο τριήμερο μάλιστα, η Pirelli υποχρέωσε τις ομάδες να αυξήσουν τις πιέσεις στα εμπρός ελαστικά κατά 1,5 PSI και κατά 1 PSI στα πίσω. Επιπλέον, υπήρξαν μερικές αλλαγές στα κερμπ κατά μήκος της πίστας, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος κλαταρίσματος των ελαστικών.

Όμως αυτός που ξεχώρισε στο FP3 ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στο 1:23.274. Ο χρόνος αυτός ήταν ταχύτερος από αυτόν του FP2 και έγινε αρκετά νωρίς στη διαδικασία, πράγμα που δείχνει ότι η Mercedes έχει επιπλέον χρόνο να δώσει. Πίσω από τον Βρετανό ολοκλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ήταν 0,214 δευτ. πιο αργός, όμως στην τελευταία του γρήγορη προσπάθεια δεν κατάφερε να βελτιώσει. Επιπλέον ο Ολλανδός επέλεξε πίσω αεροτομή χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης, ώστε να έχει πολύ καλή τελική στις ευθείες. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος δυσκολεύτηκε ξανά με την ισορροπία της W12, ολοκληρώνοντας 0,7 δευτ. πίσω από τον teammate του.

O Σέρτζιο Πέρεζ έκανε την 4η ταχύτερη επίδοση στο τέλος του FP3 με το 1:24.047. Πίσω του στην 5η ήταν ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, o οποίος έκανε μια εντυπωσιακή επίδοση στο 1:24.106. Οι δύο AlphaTauri ακολούθησαν στις θέσεις 6 και 7, με τον Γιούκι Τσουνόντα να είναι για ακόμα μια φορά ταχύτερος του Πιερ Γκασλί.

Ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari βρέθηκε στην 8η θέση όντας 1,3 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον με ταχύτερη επίδοση στη μέση γόμα ελαστικών, ενώ 9ος ήταν ο Ντάνιελ Ρικάρντο και 10ος ο Σαρλ Λεκλέρ με τη δεύτερη SF21. Συνολικά 5 ομάδες βρέθηκαν στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Ο Λανς Στρολ βελτίωσε τη χθεσινή του επίδοση και ολοκλήρωσε το FP3 στην 11η θέση της κατάταξης μπροστά από τον Εστεμπάν Οκόν. Ο οδηγός της Alpine κατρακύλησε 9 θέσεις σε σχέση με χθες, με τη γαλλική ομάδα να έχει διαφορετικό πρόγραμμα για το πρωί του Σαββάτου κάνοντας τα ταχύτερα περάσματα με τη μέση γόμα ελαστικών.

Οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo ακολούθησαν στις θέσεις 13 και 14, με τον Κίμι Ράικονεν μπροστά από τον Αντόνιο Τζοβινάτσι. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν μόλις στη 15η θέση μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ οι δύο Williams και οι δύο Haas ολοκλήρωσαν την κατάταξη.

Fp3 0
 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ