aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1: Η πιο δύσκολη αποστολή του Μπινότο στη Ferrari

Formula 1: Η πιο δύσκολη αποστολή του Μπινότο στη Ferrari

Το 2022 έμελλε να αποδειχθεί ως η τελευταία σεζόν του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Formula 1. Έπειτα από 15 σεζόν, ο Γερμανός «είπε αντίο» στο αγαπημένο του σπορ, έχοντας πετύχει τεράστια πράγματα στην αξιοζήλευτη καριέρα του. Από το 2015 έως το 2020 ο Γερμανός ήταν οδηγός της Scuderia Ferrari. Δύο φορές διεκδίκησε το πρωτάθλημα οδηγών, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG. To 2021 μετακόμισε στην Aston Martin, με την οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Formula 1.

Ο Ματία Μπινότο θα αποχωρήσει από το ρόλο του επικεφαλής της Scuderia Ferrari στις 31 Δεκεμβρίου. Στις τέσσερις σεζόν που ήταν στο ρόλο αυτό στην ιταλική ομάδα είχε πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει, όπως για παράδειγμα τον μίνι άθλο να φέρει την ομάδα από την 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2020 στη θέση να διεκδικεί και να παίρνει νίκες το 2022.

Όμως είχε και μια αρμοδιότητα που δεν θα ήθελε να έχει ποτέ. Όπως παραδέχθηκε ο Μπινότο, το να ανακοινώσει στον Φέτελ πως δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους μετά το 2020 ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του: «Ο Σεμπάστιαν είναι ένας σπουδαίος οδηγός και δεν το λέω εγώ, αλλά τα επιτεύγματά του. Ήμασταν τυχεροί στη Ferrari που τον είχαμε για έξι σεζόν. Όχι μόνο οι οπαδοί της Ferrari, αλλά και οι άνθρωποί της ακόμη αγαπούν και λατρεύουν τον Σεμπάστιαν. Είχαμε τρομερά χρόνια μαζί του. Μου ήταν πολύ δύσκολο να του ανακοινώσω πως δεν θα ανανεώσουμε το συμβόλαιό του. Αυτό ήταν μάλλον το δυσκολότερο πράγμα που έκανα στην καριέρα μου, διότι όσο κι αν αγαπάς κάποιον και να σου αρέσει να δουλεύεις μαζί του, είναι πάντα δύσκολο να του ανακοινώνεις κάτι τέτοιο. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή και για εμένα, διότι μέσα από τις δυσκολίες γίνεσαι πιο δυνατός. Αλλά αυτή η στιγμή θα μου μείνει ως η πιο δύσκολη».

Στο πλαίσιο του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, οι οδηγοί και τα μέλη της Scuderia Ferrari υπέγραψαν ένα κάλυμμα κινητήρα ως αποχαιρετιστήριο δώρο στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ