aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1, Χάμιλτον: «Απόλαυσα τη μάχη μου με τον Αλόνσο»

Formula 1, Χάμιλτον: «Απόλαυσα τη μάχη μου με τον Αλόνσο»

Έπειτα από πολλά χρόνια οι δύο πρώην teammates έδωσαν μάχη στα ίσα και προσέφεραν άπλετο θέαμα κατά τη διάρκεια του Grand Prix της F1 στο Μπαχρέιν.

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1 δεν ήταν το ιδανικό για τη Mercedes-AMG. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η γερμανική ομάδα απέτυχε να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο ικανό να διεκδικήσει νίκες. Η W14 E-Performance περιόρισε τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ στις θέσεις 5 και 7 στην πρεμιέρα της σεζόν στο Μπαχρέιν.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να ήταν ο ταχύτερος οδηγός της ομάδας του, όμως δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Επιπλέον, είδε τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin να τον περνά στο τελευταίο μέρος του αγώνα, έπειτα από μία εντυπωσιακή μάχη.

Παρά το γεγονός πως ο Χάμιλτον ήταν καταδικασμένος να χάσει τη θέση λόγω της διαφοράς στη ζωή των ελαστικών, δήλωσε πως απόλαυσε τη μάχη του με τον Ισπανό: «Ηταν ιδιαίτερα απολαυστική μάχη. Ο Φερνάντο ήταν όμως σε διαφορετικό ρυθμό εκείνη τη στιγμή λόγω της διαφοράς στην απόδοση των ελαστικών. Όταν με πέρασε αύξησε πάρα πολύ τη διαφορά. Όμως απόλαυσα τη μάχη μας. Ήξερα πάντως πως θα με περάσει από το ρυθμό με τον οποίο με πλησίασε».

Επιπλέον ο Χάμιλτον δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Ισπανό και την Aston Martin για τη δουλειά που έχουν κάνει μέχρι τώρα στο 2023: «Πολλά μπράβο στον Φερνάντο, έκανε σπουδαία δουλειά και είναι φοβερό να τον βλέπεις εκεί. Όλη η ομάδα της Aston Martin έκανε φοβερή δουλειά. Το μισό μονοθέσιό τους είναι δικό μας, δημιούργησαν το μονοθέσιό τους στη δική μας αεροσήραγγα κι εκεί το εξελίσσουν. Οπότε στη Mercedes, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Η Mercedes μπορεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, ωστόσο έχει το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο. Στόχος της είναι να επανέλθει στις επιτυχίες και στο πλαίσιο του Grand Prix Μπαχρέιν, ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, παραδέχθηκε πως πρέπει να αλλάξουν τη φιλοσοφία σχεδιασμού του μονοθεσίου τους για να το πετύχουν αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ