aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1, Αμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Πέρεζ στο FP3, η Red Bull ελέγχει το ρυθμό

Formula 1, Αμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Πέρεζ στο FP3, η Red Bull ελέγχει το ρυθμό

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι, τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 για το 2022, με τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing να είναι ο ταχύτερος οδηγός στο FP3. O Μεξικανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε χρόνο 1:24,982 και πήρε την 1η θέση. Ο Μαξ Φερστάπεν συμπλήρωσε το 1-2 για την αυστριακή ομάδα, κάτι παραπάνω από ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate του.

Η Mercedes-AMG φαίνεται πως θα είναι η ομάδα που θα κοντράρει τους πρωταθλητές. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν στην 3η θέση και ταχύτερος του Τζορτζ Ράσελ. Όμως οι δύο οδηγοί είχαν διαφορετικά επίπεδα κάθετης δύναμης στα μονοθέσιά τους, με σημείο αναφοράς την πίσω αεροτομή. Tα άσχημα νέα στο «στρατόπεδο» της γερμανικής ομάδας είναι πως ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι υπό έρευνα για προσπέραση άλλων οδηγών υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Εντυπωσιακός ήταν ο Λάντο Νόρις, ο οποίος με τη McLaren MCL36 ξεπέρασε τους οδηγούς της Scuderia Ferrari, οι οποίοι με τη σειρά τους δυσκολεύονται ιδιαίτερα να βρουν ρυθμό και σήμερα στη Γιας Μαρίνα. Εντός 10άδας είδαμε επίσης τον Σεμπάστιαν Φέτελ για την Aston Martin και τον Άλεξ Άλμπον για τη Williams. Εκτός αυτής ήταν οι οδηγοί της Alpine, με τη γαλλική ομάδα ενδεχομένως να κρατά τα χαρτιά της κλειστά ενόψει κατατακτηρίων.

Στο FP3 είχαμε μία διακοπή που διήρκησε λίγα λεπτά. O Πιέρ Γκασλί, όπως έβγαινε από τη στροφή 9, είδε τον εμπρός δεξί του δίσκο να εκρήγνυται και να διαλύει τη ζάντα. Ως αποτέλεσμα έμειναν μερικά θραύσματα στην πίστα που έπρεπε να απομακρυνθούν.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε δίχως περεταίρω προβλήματα, με τους 20 οδηγούς να χωρίζονται σε μόλις 1,6 δευτερόλεπτα και οι κατατακτήριες ακολουθούν στις 16:00 ώρα Κύπρου.

Αποτελέσματα FP2 GP Άμπου Ντάμπι

Fh7hzmrxkaiqlo1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ