aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΦερστάπεν: «Με μεταχειρίζονται διαφορετικά»

Φερστάπεν: «Με μεταχειρίζονται διαφορετικά»

Ο Μαξ Φερστάπεν οδεύει στον τελευταίο αγώνα της Formula 1 για το 2021 ως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, παρά το γεγονός πως είναι ισόβαθμος με τον Λιούις Χάμιλτον στο Πρωτάθλημα Οδηγών. Ο Ολλανδός έχει 9 νίκες έναντι 8 του Βρετανού, με τους δύο να έχουν μια πολύ σκληρή μάχη στη Σαουδική Αραβία.

Ο οδηγός της Red Bull Racing, βρέθηκε ένοχος για τρία παραπτώματα που του απέφεραν ποινές, ενώ αυτός της Mercedes έφτασε στη νίκη κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο.

Στο πλαίσιο του GP Άμπου Ντάμπι, ο Μαξ Φερστάπεν αναφέρθηκε σε όσα έγιναν πριν λίγες ημέρες στην Τζέντα και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την έκβαση του αγώνα: «Αυτά που έκανα όταν αμύνθηκα τα έκαναν άλλοι δύο οδηγοί και δεν υπήρξε καμία αναφορά για ποινή. Δεν το καταλαβαίνω γιατί είναι σκληρή οδήγηση. Για εμένα όσα έγιναν δεν ήταν άξια ποινής και ούτε για τους άλλους που το έκαναν ήταν. Αλλά ξεκάθαρα μόνο εγώ παίρνω ποινές. Αν μάχεσαι μπροστά τότε τα πράγματα είναι πιο σημαντικά».

Οι οδηγοί της Formula 1 έχουν ξεκινήσει να ασκούν κριτική στον τρόπο οδήγησης του Φερστάπεν. Ο οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Ολλανδός έχει ξεπεράσει τα αγωνιστικά όρια. Ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις αστειεύτηκε μάλιστα πως θα κάνει επίτηδες «Brake Test» στον Λεκλέρ ώστε να τον κερδίσει στη βαθμολογία λέγοντας πως: «είναι απλά μια ποινή 10 δευτερολέπτων».

Ωστόσο ο Φερστάπεν πιστεύει πως αδικείται από τους αγωνοδίκες: «Για εμένα είναι άδικο που με μεταχειρίζονται διαφορετικά. Ξεκάθαρα άλλοι οδηγοί έχουν γλιτώσει ανάλογες ποινές. Πιστεύω πως αυτό είναι πρόβλημα. Αυτό που ζητάω είναι να είναι όλα ίσα και αυτό δεν συμβαίνει προς το παρόν. Αλλά όπως προανέφερα δεν πιστεύω πως έχω κάνει κάτι λάθος στην οδήγησή μου. Όλοι πρέπει να οδηγούν έτσι».

Ο αντίπαλός του, Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε την άποψή του μετά το τέλος του GP Σαουδικής Αραβίας, πως ο Φερστάπεν πιστεύει ότι οι ποινές δεν ισχύουν για εκείνον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ