aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑF1 - H McLaren «έκλεψε» σημαντικό στέλεχος της Red Bull

F1 – H McLaren «έκλεψε» σημαντικό στέλεχος της Red Bull

Η McLaren Racing ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ρομπ Μάρσαλ της Red Bull Racing και θα γίνει ο νέος της τεχνικός διευθυντής. Ο Βρετανός αποχώρησε ήδη από την αυστριακή ομάδα και θα αναλάβει καθήκοντα στο Ουόκινγκ την πρώτη ημέρα του 2024.

Ο Μάρσαλ ήταν για 17 χρόνια μέλος της Red Bull Racing και ήταν ένα από τα στελέχη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες των «ταύρων». Μέχρι πρόσφατα, είχε ενεργό ρόλο στη δημιουργία του Red Bull Powertrains, που εξελίσσει τη μονάδα ισχύος του 2026 σε συνεργασία με τη Ford. Η αποχώρησή του, επιβεβαιώνει την κρούση ομάδων της Formula 1 για πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας του Μίλτον Κινς.

O επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, ανέφερε για την πρόσληψη του Μάρσαλ: «Είμαι τρομερά χαρούμενος που ο Ρομπ θα έρθει στη McLaren. Με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έρχεται με τεράστια εμπειρία στις πλάτες του. Πρόκειται για ένα από τα θεμελιώδη βήματα στο ταξίδι μας για να επιστρέψουμε στις νίκες».

Ρομπ Μάρσαλ

Νωρίτερα στο 2023, η McLaren πραγματοποίησε αναδιάρθρωση στο τεχνικό της τμήμα. Εκτός από τον Μάρσαλ, στο δυναμικό της βρετανικής ομάδας θα προστεθεί ο Νταβίντ Σαντσέζ, ο οποίος πήρε μετεγγραφή από τη Ferrari. Ο ρόλος του θα είναι: τεχνικός διευθυντής σχεδιασμού και απόδοσης μονοθεσίου.

Το νέο σχήμα στο τεχνικό τμήμα της McLaren θα έχει στη διάθεσή του τις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της ομάδας, καθώς η νέα αεροδυναμική σήραγγα και ο νέος προσομοιωτής θα τεθούν σε λειτουργία εντός της χρονιάς.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, η McLaren βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με μόλις 17 βαθμούς, έπειτα από επτά αγωνιστικά τριήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ