aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑF1, Φερστάπεν: «Η δική μας στρατηγική ήταν η καλύτερη»

F1, Φερστάπεν: «Η δική μας στρατηγική ήταν η καλύτερη»

Με διαφορά άνω των 24 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, ολοκληρώθηκε το Grand Prix Ισπανίας για τον Μαξ Φερστάπεν.

Η 40ή νίκη του Ολλανδού στη Formula 1 ήταν μία από τις ευκολότερες της καριέρας του, καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκε, με εξαίρεση ίσως την εκκίνηση δίπλα στον Κάρλος Σάινθ.

«Στην εκκίνηση είχα τη σκληρή γόμα και ήξερα ότι τα πράγματα θα ήταν λίγο δύσκολα. Το να βγαίνεις στην εξωτερική της στροφής 1 είναι πάντα κάτι δύσκολο. Ευτυχώς όμως δεν συνέβη κάτι απρόοπτο», απάντησε σε ερώτηση του πρωταθλητή του 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ, μετά το τέλος του αγώνα στη Βαρκελώνη.

Σχετικά με αν αυτή είναι η πιο απολαυστική περίοδος της καριέρας του στη Formula 1, ο 25χρονος Ολλανδός δήλωσε: «Είναι πραγματικό απολαυστικό να οδηγείς ένα τόσο καλό μονοθέσιο. Και το απέδειξε και πάλι σήμερα. Στον αγώνα υπήρχαν πολλές διαφορετικές στρατηγικές όσον αφορά τα ελαστικά. Για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα η δική μας ήταν η καλύτερη. Η νίκη εδώ είναι πάντα κάτι απίστευτο».

Ο Φερστάπεν απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν είναι χαρούμενος με τη διαφορά που έχει στη βαθμολογία από τον teammate του στη Red Bull Racing, Σέρχιο Πέρεζ. «Είχαμε ένα καλό από πλευράς απόδοσης διήμερο και αυτό είναι που με ενδιαφέρει για μένα και την ομάδα. Οπότε θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι όλη τη σεζόν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ