aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΕπίθεση Χάμιλτον στη F1: «Μένετε σιωπηλοί μπροστά στον ρατσισμό»

Επίθεση Χάμιλτον στη F1: «Μένετε σιωπηλοί μπροστά στον ρατσισμό»

Ξέσπασε κατά του χώρου στον οποίο πρωταγωνιστεί ο Λιούις Χάμιλτον. Ο πιλότος της Mercedes και παγκόσμιος πρωταθλητής κατηγόρησε τον κόσμο της Formula 1 για την απάθεια με την οποία αντιμετώπισε την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Βλέπω όσους από εσάς μένουν σιωπηλοί, μερικοί από εσάς οι μεγαλύτεροι από τους αστέρες, αλλά μένετε σιωπηλοί μπροστά σε μία αδικία. Κανένα σημάδι από κανέναν στη βιομηχανία μου που φυσικά είναι ένα άθλημα με λευκή κυριαρχία. Είμαι ένας από τους μοναδικούς μαύρους ανθρώπους, αλλά στέκομαι μόνος μου», ανέφερε σε Insta Story και πρόσθεσε:

«Δεν βρίσκομαι δίπλα με εκείνους που λεηλατούν και καίνε κτίρια, αλλά εκείνους που διαμαρτύρονται ειρηνικά. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη έως ότου οι λεγόμενοι ηγέτες μας αλλάξουν».

Ο Βρετανός πιλότος δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει θέση σε τέτοια ζητήματα. «Υπάρχει πραγματικά η ελάχιστη ποικιλομορφία σε αυτό το άθλημα και θέλω πραγματικά να γίνω μέρος της αλλαγής με τη Formula 1», είχε δηλώσει πέρσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ