aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΕκπλήξεις στη λίστα συμμετοχών του Ράλι Κύπρος

Εκπλήξεις στη λίστα συμμετοχών του Ράλι Κύπρος

Σαράντα τέσσερα πληρώματα από είκοσι χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή για να λάβουν μέρος στο Ράλι Κύπρος 2019, που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 27-29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την καλύτερη ίσως λίστα συμμετοχών που είχε ποτέ ο εθνικός μας αγώνας στην Ευρωπαϊκή του πορεία.

Το φετινό ράλι Κύπρος θα είναι ο έβδομος γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  αλλά και ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, και παραμένει και φέτος ο μοναδικός αγώνας στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ενώ αποτελεί και τον πέμπτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Τα φώτα κλέβουν σίγουρα οι πρώτες τρεις συμμετοχές του ERC, Chris Ingram, Alexey Lukyanuk και ο Lukasz Habaj, που θα παλέψουν σώμα με σώμα για το φετινό τίτλο, με τους πρώτους δυο μάλιστα να χωρίζονται από μόλις ένα βαθμό!  Μαζί τους, φυσικά, θα τρέξει και ο πολυνίκης του Ράλι Κύπρος Nasser Al Attiyah που διεκδικεί βαθμούς και στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Ένα πρωτάθλημα που θέλει να κατακτήσει για 14η φορά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Mohammed Bin Sulayem.

Μαζί με τον Nasser, θα τρέξουν ακόμη τέσσερα πληρώματα από την Μέση Ανατολή. Η μεγάλη έκπληξη της λίστας συμμετοχής ακούει στο όνομα του Mikko Hirvonen. Ο πρώην οδηγός της Subaru και Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επιστρέφει στην Κύπρο μετά από δέκα χρόνια από την τελευταία του συμμετοχή στο νησί όταν πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Sebastien Loeb. O Hirvonen, που θα τρέξει με ένα Ford Fiesta R5, ξέρει αρκετά καλά το νησί μας, αφού έτρεξε έξι φορές ανεβαίνοντας και δύο φορές στο βάθρο.

Με την κυπριακή σημαία πάνω στο αυτοκίνητο τους θα τρέξουν συνολικά 21 πληρώματα από τα οποία τα οκτώ θα διεκδικήσουν βαθμούς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σημαιοφόροι των Κυπριακών πληρωμάτων δεν είναι άλλοι από τους περσινούς νικητές Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου με το Skoda Fabia R5. Με αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 θα αγωνιστούν και οι Γιάγκου/Κυριάκου και Ψάλτης/Χρυσοστόμου. Την ίδια στιγμή, πλούσιες μάχες για τους ευρωπαϊκούς βαθμούς θα έχουμε και στις κατηγορίες ERC2 και ERC3 όπου θα τρέξουν συνολικά δώδεκα πληρώματα, από Κύπρο, Μέση Ανατολή αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι διαδικασίες του Ράλι Κύπρος 2019 θα ξεκινήσουν με την κατατακτήρια ειδική την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, έπειτα από την οποία τα γρηγορότερα πληρώματα θα επιλέξουν αριθμούς πριν πάρουν τον δρόμο για το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στην Λάρνακα όπου θα φιλοξενηθεί η εκκίνηση του αγώνας μας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα 42 πληρώματα προέρχονται από 20 συνολικά χώρες όπως την Κύπρο, Ρωσία, Αγγλία, Πολωνία, Κατάρ, Ουγγαρία, Φιλανδία, Γερμανία, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία, Γαλλία, Τουρκία, Λετονία, Αυστρία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κουβέιτ και Ιορδανία.

Χρυσοί χορηγοί του αγώνα είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, η εταιρεία Ψάλτης, τα λιπαντικά ΕΝΕOS και η Cablenet. Χορηγοί οι εταιρείες Cavaway Ltd, Jeep, Sparco, Thomason, Sigan και GEPA ενώ στηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας, Λάρνακας και Αγλαντζιάς, η Αστυνομία Κύπρου και οι εταιρείες NBF Graphic Solutions, Prodata, A2V, UMAMI, Forviotissa, Astra Car Rental, Chateau Status και ο Αθλητικός Σύλλογος Άρης Σπηλιών/Κουρδάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ