Εκκίνηση σήμερα για το Ράλι Γύρος της Κύπρου

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis/ENEOS 2019...

Αυτό το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου, ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου διοργανώνει τον δεύτερο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS 2019 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Στον διήμερο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 35 συνολικά πληρώματα, με την αφρόκρεμα των καλύτερων Κύπριων οδηγών να βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινά με την πανηγυρική εκκίνηση το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 10:00 το πρωί, στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Σταυρού στον Στρόβολο. Το αγωνιστικό μέρος της πρώτης μέρας περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 59.30 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η πρώτη ειδική της μέρας Ασίνου – Σπήλια, μήκους 14.81 χιλιομέτρων ξεκινά στις 10:58, ενώ ακολουθεί η ειδική διαδρομή Κούρδαλι – Ασίνου μήκους 14.84 χιλιομέτρων, με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινά στις 11:51. Με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ειδικών, τα αγωνιστικά επιστρέφουν στο Μακάρειο Στάδιο, για ένα μισάωρο ενδιάμεσο σέρβις.

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα περιλαμβάνει και πάλι τέσσερις συνολικά ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες). Η πρώτη ειδική Λυθροδόντας – Μάντρα του Καμπιού μήκους 10.02 χιλιομέτρων ξεκινά στις 10:38, ενώ η δεύτερη Πολιτικό – Μαχαιράς μήκους 8.13 χιλιομέτρων στις 11:31. Ακολουθεί μισάωρο σέρβις στο Μακάριο Στάδιο και ο αγώνας συνεχίζεται με το δεύτερο πέρασμα από τις δυο ειδικές στις 14:14 και 15:07. Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων ειδικών διαδρομών τα εναπομείναντα πληρώματα θα φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού στις 16:30 και πάλι στη Λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία.

Η μονομαχία των Τσουλόφτα και Γαλαταριώτη αναμένεται να μαγνητίσει για ακόμα μια φορά τα βλέμματα, όπως ακριβώς έγινε και στην πρεμιέρα. Εκεί όπου οι Τσουλόφτας και Χρυσοστόμου κατάφεραν να επικρατήσουν δύσκολα, με μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου από τους Γαλαταριώτη και Ιωάννου. Αρκετοί δυνατοί συνδυασμοί τρέχουν με συμβατικά αυτοκίνητα, με το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση να είναι αμφίρροπο. Ο Χρίστος Δημοσθένους συγκαταλέγεται στα φαβορί, όμως απέναντι του θα έχει δυνατούς αντιπάλους όπως ο Πέτρος Παντελή, Κώστας Ζήνωνος και Μιχάλης Ποσείδιας. Τέλος, στη δικίνητη κατηγορία θα τρέξουν 13 αυτοκίνητα με τους Κωνσταντίνο Τελεβάντο, Χρίστο Μαννούρη και Παναγιώτη Ξενοφώντος να είναι ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ