aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΈχασε τη ζωή της η ατρόμητη Jessi Combs

Έχασε τη ζωή της η ατρόμητη Jessi Combs

Η ατρόμητη Jessi Combs, οδηγός αγώνων ταχύτητας και δημιουργός ταχύτατων αυτοκινήτων, έφυγε από την ζωή στα 39 της χρόνια έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα κατά την διάρκεια δοκιμών στο Oregon, όπου προσπαθούσε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας επί εδάφους.

Η Combs, γνωστή και ως «η ταχύτερη γυναίκα σε τέσσερεις τροχούς», σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας 398 μιλίων την ώρα (640 χμαω.) το 2013 με το North American Eagle Supersonic Speed Challenger.

Μετά από βελτιώσεις και μετατροπές, η Combs πιλόταρε το ίδιο όχημα τον Οκτώβριο του 2018, αλλά μόνο σε ένα πέρασμα (για να μετρήσει ένα ρεκόρ ταχύτητας, ο οδηγός πρέπει να πραγματοποιήσει δυο συνεχόμενα περάσματα προς και τις δυο κατευθύνσεις για να καταχωρηθεί), σημειώνοντας τον τρομακτικό αριθμό 483 μιλίων την ώρα (777 χμαω.), έτσι το ρεκόρ το είχε σίγουρα στο τσεπάκι, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να το σημειώσει λόγω του ατυχήματος.

Όταν δεν ήταν μπροστά από κάμερες, ή στο γκαράζ δουλεύοντας πάνω στα αυτοκίνητα, η Combs λάμβανε μέρος σε αγώνες, όπου έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο βάθρο του Ultra4’s King of the Hammers, ενώ κατέκτησε βάθρο και στην Κατηγορία 10 στο Baja 1000.

Έτρεξε επίσης στο Rallye Aicha des Gazelles, ένας αγώνας ράλι αποκλειστικά για γυναικεία πληρώματα, ενώ έγινε και η πρώτη γυναίκα που έλαβε μέρος στον αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων Race of Gentlemen με ένα Ford Model-T του 1913.

Μετά από την σημείωση του πρώτου ρεκόρ ταχύτητας, η ίδια έβαλε στόχο τα 512 μίλια ανά ώρα, για να πάρει επίσημα τον τίτλο της ταχύτερης γυναίκας στον κόσμο, που κατέχει από το 1976 η Kitty O’ Neil.

Εκτός από ένα απίστευτο παράδειγμα προς όλες τις γυναίκες του κόσμου που λατρεύουν την ταχύτητα και την τεχνολογία, χάθηκε ένας απίστευτα εφευρετικός και θαρραλέος άνθρωπος. Αιωνία της η μνήμη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ