aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΔέκα πόντους ο Τζιωρτζής στο Σμολένσκ

Δέκα πόντους ο Τζιωρτζής στο Σμολένσκ

Με δέκα πόντους στις αποσκευές τους και δύο έπαθλα που πήρε για ισάριθμες τρίτες θέσεις ανάμεσα στους οδηγούς της SMP Racing, έφυγε από το Σμολένσκ ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής.

Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος SMP Formula 4 North Europe Zone Certified by FIA, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (28/5), ο 20χρονος πιλότος σκόραρε βαθμούς και στις δύο βαθμολογούμενες κούρσες που ολοκλήρωσε. Στο μεσοδιάστημα έχασε τη δεύτερη λόγω αποχωρώντας στον πρώτο γύρο, από πρόβλημα στην αντλία καυσίμων, ενώ ήταν στην όγδοη θέση.

Το Σάββατο (27/5) ο Τζιωρτζής ήταν έκτος μαζεύοντας οκτώ βαθμούς και την Κυριακή (28/5) ένατος, σκοράροντας άλλους δύο. Με τους οκτώ που πήρε στο Σότσι έφτασε στους 18β και είναι στην 8αδα της κατάταξης, ανάμεσα σε είκοσι οδηγούς από Ρωσία, Φιλανδία, Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία και Γαλλία.

«Είναι σημαντικό ότι διατηρούμε στις βαθμολογούμενες θέσεις σε κάθε κούρσα που ολοκληρώνω. Δυστυχώς είχα να αντιμετωπίσω άλλη μια ατυχία στο Σμολένσκ, καθώς εγκατέλειψα στη δεύτερη κούρσα, όπου θα μπορούσα να είχα πάρει κι άλλους πόντους. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και ιδιαίτερα τον μηχανικό μου, που δούλεψαν με ζήλο το μεσημέρι και επιδιόρθωσαν το πρόβλημα στην αντλία καυσίμων, δίνοντάς μου την ευκαιρία » εξηγεί ο Κύπριος πιλότος.

Υπενθυμίζεται ότι στο Σότσι, εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, ο Τζιωρτζής εγκατέλειψε στην πρώτη κούρσα κατόπιν σύγκρουσης στην εκκίνηση, ενώ την τρίτη την έκανε χωρίς την εμπρός αεροτομή, η οποία «χάθηκε» και πάλι στην εκκίνηση.

Τον Τζιωρτζή χορηγούν η Eneos Motor Oil, η Intertaxaudit, η ALCO Filters και η Eurofast, ενώ τον υποστηρίζουν τα εστιατόρια Akakiko. Την Πέμπτη (1/6) αναχωρεί από Μόσχα για το Ahvenisto της Φιλανδίας όπου θα γίνει ο τρίτος αγώνας της χρονιάς, ενώ θα ακολουθήσουν δοκιμές εξέλιξης και πάλι επί σκανδιναβικού εδάφους. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει επτά αγώνες.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://smpf4championship.com και στο www.facebook.com/vladimiros.tziortzis.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ