aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΧάμιλτον, δεν είναι πια αστείο!

Χάμιλτον, δεν είναι πια αστείο!

Με ένα συνδυασμό εκπληκτικής οδήγησης και πανέξυπνης στρατηγικής από την ομάδα του τη Mercedes ο Λιούις Χάμιλτον πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στο GP Ισπανίας στη Βαρκελώνη. Ήταν η 98η στην καριέρα του Βρετανού πολυπρωταθλητή και του έδωσε την ευκαιρία να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος από τον Μαξ Φερστάπεν. Η κίνηση που άλλαξε τη ροή του αγώνα ήταν η απόφαση της Mercedes να φέρει τον Χάμιλτον στα πιτ για μια δεύτερη αλλαγή ελαστικών περίπου 20 γύρους πριν από το τέλος. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βρετανό να κινηθεί πολύ γρήγορα, να εξαφανίσει τη διαφορά και τελικά να περάσει εύκολα για να πάρει τη νίκη.

Ο Ολλανδός της Red Bull παρότι προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν κατάφερε στους τελευταίους γύρους να κρατήσει πίσω του τον Χάμιλτον καθώς το μονοθέσιό του είχε πολύ πιο φθαρμένα ελαστικά. Μικρή παρηγοριά για τον Φερστάπεν είναι ο 1 έξτρα βαθμός που του έδωσε ο ταχύτερος γύρος. Ο Βάτλερι Μπότας συμπλήρωσε το βάθρο, παίρνοντας με τη δεύτερη Mercedes την 3η θέση.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, σε έναν πολύ καλό αγώνα για την ιταλική ομάδα, καθώς από την αρχή έδειξε να μπορεί να κινηθεί ταχύτερα από όλους τους υπόλοιπους του midfield. Ο Μονεγάσκος κράτησε πίσω του ακόμα και τον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος «πλήρωσε» τη μέτρια επίδοση στις κατατακτήριες τερματίζοντας στην 5η θέση. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη McLaren πήρε την πολύ αξιοπρεπή 6η θέση, αν και πολύ πίσω από τον Λεκλέρ. Η δεύτερη Ferrari του Καρλος Σάινθ βρέθηκε στην 7η θέση, σε έναν θετικό αγώνα για τη Scuderia. Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren στον τελευταίο γύρο του αγώνα πήρε την 8η θέση.

Ο Εστεμπάν Οκόν με την Alpine δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που δημιούργησε η 5η θέση στις κατατακτήριες και τερμάτισε 9ος. Τη βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσε ο Πιέρ Γκασλί με την AlphaTauri, ύστερα από μεγάλη μάχη στους τελευταίους γύρους με τους Στρολ, Ράικκονεν, Φέτελ και Αλόνσο, που τελικά τερμάτισε 17ος.

Μετά το τέλος του Ισπανικού GP, ο Λιούις Χάμιλτον εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με τον Φερστάπεν να ακολουθεί στη 2η θέση 14 βαθμούς πιο πίσω.

Ο επόμενος αγώνας είναι το φημισμένο Grand Prix Μονακό, που θα διεξαχθεί το 3ήμερο 20-23 Μαΐου και φυσικά θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εξέλιξή του μέσα από το LIVE του gazzetta.gr.

Αποτελέσματα GP Ισπανίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ