aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΧάμιλτον: Δεχόμουν ρατσιστικές επιθέσεις και bullying στο σχολείο - Μου πέταγαν μπανάνες!

Χάμιλτον: Δεχόμουν ρατσιστικές επιθέσεις και bullying στο σχολείο – Μου πέταγαν μπανάνες!

Θύμα ρατσιστικών επιθέσεων γινόταν κατά τα παιδικά του χρόνια ο- σήμερα πρωταθλητής της Formula 1- Λιούις Χάμιλτον ο οποίος όπως αποκάλυψε μιλώντας στο podcast “On Purpose”, κατά τα σχολικά του χρόνια, συχνά δεχόταν λεκτική αλλά και σωματική κακοποίηση από συμμαθητές του οι οποίοι τον έσπρωχναν, τον εκφόβιζαν αλλά ακόμη και του εκτόξευαν μπανάνες.

Δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχτεί πως τα μαθητικά του χρόνια ήταν ίσως το πιο τραυματικό και πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής του. «Ήδη δεχόμουν bullying σε ηλικία έξι ετών. Στο συγκεκριμένο σχολείο, ήμουν ένα από τα τρία έγχρωμα παιδιά και απλώς κάποια μεγαλύτερα, πιο δυνατά, παιδιά με εκφόβιζαν σπρώχνοντάς με, με πετούσαν κάτω πολλές φορές», περιέγραψε.
Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 περιέγραψε μια σειρά από ρατσιστικά υβριστικούς όρους που του αποδίδονταν στο σχολείο.

«Στο σχολείο μου ήμασταν έξι ή επτά μαύρα παιδιά από 1.200 παιδιά και τρία από εμάς βρίσκονταν έξω από το γραφείο του διευθυντή όλη την ώρα. Ένιωθα πραγματικά ότι το σύστημα ήταν εναντίον μου και “κολυμπούσα” αντίθετα. Υπήρχαν πολλά πράγματα που καταπίεζα μέσα μου. Δεν ένιωθα ότι μπορούσα να πάω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι αυτά τα παιδιά συνέχισαν να με αποκαλούν νέγρο, ή ότι δεχόμουν bullying ή ξυλοδαρμό στο σχολείο σήμερα. Δεν ήθελα ο μπαμπάς μου να πιστεύει ότι δεν είμαι δυνατός», ανέφερε ο πολυπρωταθλητής της F1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ