aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΑσταμάτητος ο Ρόσμπεργκ στην Κίνα, έκανε το 3Χ3

Ασταμάτητος ο Ρόσμπεργκ στην Κίνα, έκανε το 3Χ3

Νίκο Ρόσμπεργκ… non stop! Ο Γερμανός έχασε μόνο για μερικές στροφές την πρωτιά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, όμως μέχρι εκεί. Αφού ανέκτησε την πρώτη θέση, ήταν εντελώς στον δικό του ρυθμό, τη στιγμή που στις πίσω θέσεις… έπεφταν κορμιά και η κατάταξη άλλαζε συνεχώς, δεν την έχασε ούτε στα πιτ στοπ για να κάνει το 3 στα 3 στη σεζόν, να διατηρήσει το απόλυτο νικών και να ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία.

Συνάμα, πανηγύρισε την έκτη συνεχόμενη νίκη του, που τον έφερε μόνο τέταρτο στη λίστα με τα σερί νικών όλων των εποχών πίσω από τους Σεμπάστιαν Φέτελ (9), Αλμπέρτο Ασκάρι (7) και Μίκαελ Σουμάχερ (7). Μάλιστα, ο Φέτελ ήταν αυτός που τελικά κατάφερε να τερματίσει δευτερος στον αγώνα της Κίνας.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε πίσω στην εκκίνηση, ενώ παραπονέθηκε έντονα για τη συμπεριφορά του Ντανιίλ Κβιάτ. Παρά ταύτα, δεν πτοήθηκε, η στρατηγική της Ferrari ήταν εξαιρετική και τον έφερε στη δεύτερη θέση. Βέβαια, στην πρώτη στροφή είχε επαφή με τον Κίμι Ραϊκόνεν, με τον Iceman να έχει έναν δύσκολο αγώνα.

Η σπασμένη αεροτομή του Φινλανδού τον άφησε να μάχεται στις τελευταίες θέσεις, ενώ με τα πιτ στοπ έμενε και πάλι πίσω. Ωστόσο, κατάφερε να μπει στη δεκάδα και όχι μόνο. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ήταν εξαιρετικός, πέρασε τους Λιούις Χάμιλτον και Φελίπε Μάσα για να δει την καρό σημαία πέμπτος. Ενδιάμεσα στα δύο κόκκινα μονοθέσια βρέθηκαν αυτά της εκπληκτικής Red Bull.

Όπως προαναφέραμε, ο Ρικιάρντο είχε την καλή εκκίνηση και πέρασε για λίγο πρώτος, όμως μία ατυχία τον έφερε στα πιτς, κάτι που του κόστισε θέσεις. Πάντως, δεν τα παράτησε και τερμάτισε τέταρτος πίσω από τον Κβιάτ, που επίσης έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, με τους «κόκκινους ταύρους» να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στα χρόνια της ανομβρίας.

Όσο για τους Μάσα και Χάμιλτον, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Βρετανό, ο οποίος είχε εξ’ αρχής δύσκολο τριήμερο. Όλα ξεκίνησαν με την ποινή των πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ ακολούθησε το πρόβλημα στο ERS στις κατατακτήριες δοκιμές για να δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την τελευταία θέση.

Η εκκίνηση έκρυβε παγίδες για τον ίδιο, καθώς είχε επαφή με τον Φελίπε Νασρ, ενώ έκανε πέντε πιτ στοπ! Όπως αναμενόταν, έδωσε αρκετές μάχες και η είσοδος στη δεκάδα μόνο εύκολη δεν ήταν. Ωστόσο, μπήκε στους βαθμούς, αλλά έμεινε πίσω από τον Μάσα, τερμάτισε έβδομος για να χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Από εκεί και πέρα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μαξ Φερστάπεν (ο Ολλανδός έδωσε επίσης πολλές μάχες και ήταν εκπληκτικός σ’ έναν ακόμη αγώνα), Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ και Βαλτέρι Μπότας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι άπαντες κατάφεραν να δουν την καρό σημαία, κάτι που δε συμβαίνει πολύ συχνά στη Formula1.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Ρόσμπεργκ προηγείται με 75 βαθμούς έναντι 39 του Χάμιλτον, 36 του Ρικιάρντο και 33 του Φέτελ, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 114, με τη Ferrari να είναι δεύτερη με 61 και τη Red Bull να ακολουθεί από κοντά με 57.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόσμπεργκ Mercedes Νικητής

Φέτελ Ferrari +37.776

Κβιάτ Red Bull +45.936

Ρικιάρντο Red Bull +52.688

Ραϊκόνεν Ferrari +65.872

Μάσα Williams +75.511

Χάμιλτον Mercedes +78.230

Φερστάπεν Toro Rosso +79.268

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +84.127

Μπότας Williams +86.192

Πέρεζ Force India +94.283

Αλόνσο McLaren +97.253

Μπάτον McLaren +101.990

Γκουτιέρεζ Haas +1 γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Μάγκνουσεν Renault +1 γύρο

Βερλάιν Manor +1 γύρο

Γκροζάν Haas +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Χαριάντο Manor +1 γύρο

Πάλμερ Renault +1 γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 75

Χάμιλτον 39

Ρικιάρντο 36

Φέτελ 33

Ραϊκόνεν 28

Μάσα 22

Κβιάτ 21

Γκροζάν 18

Φερστάπεν 13

Μπότας 7

Χούλκενμπεργκ 6

Σάινθ Τζούνιορ 4

Φαντόρν 1

Μάγκνουσεν 0

Πέρεζ 0

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Αλόνσο 0

Μπάτον 0

Βερλάιν 0

Νασρ 0

Γκουτιέρεζ 0

Χαριάντο 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 114

Ferrari 61

Red Bull 57

Williams 29

Haas 18

Toro Rosso 17

Force India 6

McLaren 1

Renault 0

Sauber 0

Manor 0

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ