aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΑπίστευτη νίκη του Χάμιλτον στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν (vid)

Απίστευτη νίκη του Χάμιλτον στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν (vid)

Η Formula 1 επέστρεψε και… επέστρεψε αγριεμένη!

Μετά από μία τρομερή μάχη, ο Μαξ Φερστάπεν έλαβε οδηγία από την Red Bull-Honda να αφήσει τον Λιούις Χάμιλτον να τον προσπεράσει, καθώς βγήκε εκτός πίστας στο δικό του προσπέρασμα (τέσσερις γύρους πριν το τέλος), και ο Βρετανός πιλότος πήρε την πρώτη καρό σημαία της χρονιάς στο Μπαχρέιν!

Στους τελευταίους γύρους ο Ολλανδός πίεσε τον τέσσερις σερί φορές -και επτά συνολικά- παγκόσμιο πρωταθλητή, με την κόντρα τους να κόβει την ανάσα! Ο Χάμιλτον, όμως, με καρδιά και εμπειρία… πρωταθλητή, διατήρησε την πρωτιά και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της σεζόν στη F1.

Ο Φερστάπεν σπάνια -ίσως και ποτέ- στο παρελθόν έχει «υπακούσει» αντίστοιχες οδηγίες. Μάλιστα, στο τέλος του αγώνα ρώτησε τους ανθρώπους της ομάδας του γιατί δεν τον άφησαν να συνεχίσει στην πρώτη θέση και να διεκδικήσει μια διαφορά άνω των 5 δευτερολέπτων, όπου είναι και η ποινή για το προσπέρασμα εκτός πίστας. Η απάντηση, ωστόσο, ήταν πως αυτή ήταν η «εντολή» από τους αγωνοδίκες, για αυτό και του ζήτησαν να κάνει στην άκρη.

Στη Red Bull-Honda, πάντως, μπορούν να… τραβάνε τα μαλλιά τους, αφού επέλεξαν να βάλουν αργά τον Φερστάπεν για το 1ο του πιτ στοπ, για να φτάσουμε στον χαμό του φινάλε.

Κάπως έτσι, ο Χάμιλτον πήρε την πρώτη του νίκη σε εναρκτήριο αγώνα μετά από 5 χρόνια, αφήνοντας πίσω του τον Μαξ και τον… συνήθη Μπότας να συμπληρώνει την τριάδα του βάθρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ