aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ συμμετοχή της Κύπρου στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες έφερε μετάλλια, αναγνώριση και περηφάνια για τα...

Η συμμετοχή της Κύπρου στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες έφερε μετάλλια, αναγνώριση και περηφάνια για τα νιάτα μας !

Ο αγωνιστικός απολογισμός της συμμετοχής της Κύπρου στους 22ους Κοινοπολιτειακούς αγώνες στο Μπέρμιγχαμ καταγράφεται ήδη μέσα από τα μετάλλια, τις διακρίσεις και τις επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας. Απολογισμός που από την επομένη της λήξης των αγώνων αξιολογείται τόσο από τις ίδιες της Ομοσπονδίες όσο και από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε να δοθεί η ανάλογη συνέχεια στους σχεδιασμούς στήριξης των αθλητών μας ενόψει και των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων.

Υπάρχει όμως και ηθικός απολογισμός τον τα αποτελέσματα του οποίου διαμόρφωσαν η άψογη παρουσία της Κυπριακής αποστολής σε όλους τους τομείς και πολύ περισσότερο ο θαυμασμός και η αποδοχή της οποίας έτυχε η προσπάθεια των αθλητών μας από τους θεατές, τους συναθλητές τους, προπονητές και παράγοντες όλων των αποστολών. Κι αυτός ο απολογισμός δεν μπορεί παρά να προκαλεί δέος και περηφάνια για τα νιάτα του αθλητισμού μας.

Από τις δυνατές στιγμές αναγνώρισης της προσπάθειας των αθλητών μας ήταν ασφαλώς και η επίσκεψη του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, στους χώρους της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους 22ους   Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ. Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο και τις επιτυχίες των Κύπριων αθλητών της γυμναστικής και συνομίλησε με μέλη της ομάδας μας η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν η «Dream Team» της Κύπρου!

Η αλήθεια είναι πως οι Κύπριοι αθλητές της γυμναστικής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε αυτούς τους Αγώνες, κατέπληξαν τους πάντες με τις επιδόσεις τους και δικαιολογημένα κέρδισαν τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων.

Αναγνώριση από τον Πρίγκιπα

Η παρουσία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ στο ‘backstage’, λίγο πριν από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Ηλία Γεωργίου από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ και της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ), Γεώργιο Χρυσοστόμου, ήταν ευχάριστα απρόσμενη αλλά και δημιουργική. Κι αυτό γιατί δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Χρυσοστόμου να παρουσιάσει σύντομα την αποστολή της Κύπρου και να ερμηνεύσει στον Πρίγκιπα Ουίλιαμ τα καλά αποτελέσματα της μικρής μας χώρας. Αποτελέσματα, που όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, προκύπτουν μέσα από τον συνδυασμό της σωστής προπονητικής κατεύθυνσης από τους ειδικούς, φυσικά μέσω της σκληρής δουλειάς από τους ίδιους τους αθλητές και αθλήτριες και τέλος μέσω της διοικητικής στήριξης από πλευράς τόσο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, της ΚΟΕ, αλλά και της πολιτείας. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ενημέρωσε επίσης τον Πρίγκιπα και για το χρυσό μετάλλιο του Γεώργιου Μπαλαρτζασβίλι στο τζούντο το προηγούμενο βράδυ.

Αναμφίβολα το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να ερμηνευθεί ως αναγνώριση της αγωνιστικής παρουσίας της Κύπρου και ηθική επιβράβευση των ίδιων των αθλητών μας.

Τεράστια τιμή

Ο κ. Χρυσοστόμου δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση του με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά βέβαια η μεγαλύτερη τιμή και ικανοποίηση για τον Πρόεδρο της ΚΟΕ ήταν η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Ηλία Γεωργίου, η συγκλονιστική εικόνα των δύο σημαιών της Κύπρου (σ.σ. χάλκινο μετάλλιο ο Μάριος Γεωργίου) και φυσικά η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Στιγμές που πρόσφεραν σε ολόκληρη την Κύπρο συγκίνηση και περηφάνια. Μεγάλος πρωταγωνιστής ασφαλώς, ο αθλητής μας Ηλίας Γεωργίου ο οποίος βίωνε τις μεγαλύτερες στιγμές της σταδιοδρομίας του! Μέχρι τις επόμενες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ