aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ ΚΟΕΑΣ τιμά τον Ντίνο Μιχαηλίδη - Άλλες αποφάσεις του Δ.Σ.

Η ΚΟΕΑΣ τιμά τον Ντίνο Μιχαηλίδη – Άλλες αποφάσεις του Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου συνήλθε το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Ιουνίου 2022, και μεταξύ άλλων συζήτησε τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί για να τιμήσει τον Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 7 Ιουνίου. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πέραν των πολλών άλλων, υπήρξε πρωταθλητής στις μεσαίες αποστάσεις, διετέλεσε προπονητής του ΓΣΠ και της εθνικής ομάδας στίβου επί σειρά ετών και υπηρέτησε τον στίβο και από διοικητικές θέσεις, όντας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ και έφορος του ΓΣΠ. Έτσι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ, οι φετινοί Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών / Γυναικών, που θα διεξαχθούν στο «Τσίρειο» στις 25 και 26 Ιουνίου, θα αφιερωθούν στη μνήμη του εκλιπόντος. (2) Η ΚΟΕΑΣ θα καθιερώσει επαμειβόμενο έπαθλο «Ντίνος Μιχαηλίδης» στο αγώνισμα των 800μ. και (3) Θα παρουσιαστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην κηδεία του, η οποία θα τελεστεί το Σάββατο (11/6/22), στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στη Μακεδονίτισσα, και θα καταθέσει στεφάνι, όπως και έγινε.

Οι προσεχείς αποστολές…

Πέραν του έκτακτου και λυπηρού πιο πάνω θέματος, το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ έτυχε ενημέρωσης για την αποστολή στους ΑΜΚΕ Στίβου (11/6, Μάλτα), καθώς και για τις αποστολές στους Μεσογειακούς Αγώνες (25 Ιουνίου – 5 Ιουλίου Οράν Αλγερίας) και τους Βαλκανικούς Ανδρών / Γυναικών (18-19 Ιουνίου, Κραϊόβα Ρουμανίας), οι οποίες επικυρώθηκαν. Συζητήθηκαν επίσης, οι αμέσως επόμενες δύο εγχώριες διοργανώσεις, τα ΚΕΑΝ Παγκύπρια Πρωταθλήματα κάτω των 18 ετών (18-19 Ιουνίου) και τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών «Ντίνος Μιχαηλίδης» (25-26 Ιουνίου), τα οποία θα μεταδοθούν απευθείας από την Cablenet. Η ΚΟΕΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συγκεκριμένη συμφωνία και τις ευχαριστίες της στη συνδρομητική τηλεόραση, η οποία θα παρουσιάσει στους φίλους του στίβου, από τους τηλεοπτικούς δέκτες, αυτές τις δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Επίσης, συζητήθηκε ο χώρος και ο χρόνος διεξαγωγής των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Κ16, τα οποία δεν θα διεξαχθούν στις 2 με 3 Ιουλίου όπως ήταν προγραμματισμένα. Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον ΓΣΟ, ο οποίος θα τα διοργανώσει στο «Τσίρειο», όπως καθορίσει τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους και η οποία αναμένεται να επικυρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ έτυχε ενημέρωσης και για τη μη συμμετοχή του κυπριακού στίβου στους Βαλκανικούς Αγώνες κάτω των 18 ετών (12 Ιουνίου), κι αυτό εξαιτίας του ότι άλλαξε η χώρα διεξαγωγής της διοργάνωσης, η οποία από τη Σερβία μεταφέρθηκε στο Μαυροβούνιο, κάτι που έκανε πολύ δύσκολη την εξασφάλιση πτήσεων για μετάβαση στο Μπαρ, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση να μην συμμετάσχουμε. Άλλωστε, σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν τα ΚΕΑΝ Παγκύπρια Πρωταθλήματα κάτω των 18 ετών, ενώ έπεται στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στο Ισραήλ. Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Κ18 στα Ιεροσόλυμα, το Διοικητικό Συμβούλιο επικύρωσε τη συμμετοχή και των 16 παιδιών που έχουν έως τώρα εξασφαλίσει τα όρια πρόκρισης, με την προθεσμία να βρίσκεται ακόμη σε διάρκεια.

Το διεθνές μίτινγκ…

Από τη συζήτηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το πρώτο διεθνές μίτινγκ, που φιλοξενήσαμε στο «Τσίρειο» στις 10 Μαΐου. Το Διοικητικό Συμβούλιο αξιολόγησε το «Cyprus International Athletics Meeting» και συζήτησε τρόπους βελτίωσής του την επόμενη χρονιά, με τον χώρο διεξαγωγής του να παραμένει το «Τσίρειο» Λεμεσού. Η ΚΟΕΑΣ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την πρώτη διεθνή διοργάνωση και θα καταβάλει προσπάθειες αναβάθμισής του είτε στα «χάλκινα» είτε στα «ασημένια» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μελετώντας και καλύτερο ίσως χρόνο διεξαγωγής του, από τις αρχές Μαΐου που διοργανώσαμε το φετινό.

Τα βελτιωτικά έργα…

Ένα από τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κυπριακό στίβο είναι αναμφίβολα η κατάσταση των σταδίων. Το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ έτυχε αναλυτικής ενημέρωσης για το πού βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι διαδικασίες για τα βελτιωτικά έργα στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ στη Λευκωσία, το ΓΣΖ της Λάρνακας και το «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο. Εντός Ιουνίου αναμένεται να αρχίσουν τα έργα ανακατασκευής του ταρτάν στα δύο στάδια του ΓΣΠ, ενώ ο ΚΟΑ έχει προκηρύξει ήδη διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου, σε ό,τι αφορά το «Στέλιος Κυριακίδης», τα έργα στο οποίο αναμένεται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο. Για το ΓΣΖ έχει κατατεθεί μελέτη εντός των τεχνικών υπηρεσιών του ΚΟΑ, ο οποίος αναμένεται να την επεξεργαστεί και να προχωρήσει σε διαγωνισμό τον Σεπτέμβριο, με τα έργα να προγραμματίζονται να αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2023.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να γίνει έγκριση του φετινού προϋπολογισμού του ΚΟΑ για το 2022, με την ΚΟΕΑΣ να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι αυτός θα κυμανθεί στο ίδιο επίπεδο με την περσινή χρονιά και ο στίβος θα πάρει το ποσό που του αναλογεί, σύμφωνα με τις επιτυχίες και την παρουσία του εντός και εκτός συνόρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ