aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Κίνα σε... αθλητική απομόνωση λόγω covid

Η Κίνα σε… αθλητική απομόνωση λόγω covid

Οι Ασιατικοί αγώνες, το Ασιατικό Κύπελλο ποδοσφαίρου, τα διεθνή μίτινγκ στίβου και η θερινή Πανεπιστημιάδα, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, καθώς ενώ επρόκειτο να διεξαχθούν το προσεχές διάστημα στην Κίνα, ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν, με αποτέλεσμα την περαιτέρω απομόνωση της αχανούς χώρας από την παγκόσμια αθλητική σκηνή, λόγω της πολιτικής για μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού.

Πριν από την πανδημία, η Κίνα είχε αποκτήσει δυναμική από την δεκαετία του 2000, διοργανώνοντας ένα Grand Prix της Formula 1, στην Σανγκάη, τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, διάφορα παγκόσμια πρωταθλήματα και αρκετά τουρνουά τένις.

Αλλά με εξαίρεση τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022, που διοργανώθηκαν στο Πεκίνο, τον Φεβρουάριο-Μάρτιο σε μια «υγειονομική φούσκα», η Κίνα δεν έχει φιλοξενήσει καμμία σημαντική διεθνή διοργάνωση από την έναρξη της πανδημίας. Και ο λόγος, είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση, έχει ως στόχο να αποφύγει, με κάθε κόστος, τις εξάρσεις κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ