aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΗ Formula 1 ετοιμάζει καλεντάρι-μαραθώνιο 30 αγώνων

Η Formula 1 ετοιμάζει καλεντάρι-μαραθώνιο 30 αγώνων

Οι ορίζοντες της Formula 1 διευρύνονται, με τον CEO της, Στεφάνο Ντομενικάλι, να μιλά για τα μελλοντικά πλάνα του σπορ.

Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα της Formula 1 ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο, με ολοένα και περισσότερες χώρες να επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγώνων. Στην αρχή της χιλιετίας είδαμε το άνοιγμα προς την αγορά της Ασίας, ενώ αργότερα η Μέση Ανατολή έκανε την εμφάνισή της. Αυτό παράλληλα οδήγησε στην αύξηση του συνολικού αριθμού αγώνων.

Εν έτει 2022, το καλεντάρι αποτελείται από 23 αγωνιστικά τριήμερα, με ένα εξ’ αυτών να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Παρά την οριστική ματαίωση του GP Ρωσίας, η Formula 1 έχει αρκετές επιλογές ώστε να καλύψει το κενό αυτό. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, είναι πολύ πιθανό να δούμε το Κατάρ να παίρνει τη θέση αυτή.

Στο πλαίσιο του GP Μπαχρέιν, ο CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι, αποκάλυψε πως ο αριθμός των αγώνων ενδέχεται να μεγαλώσει μελλοντικά.

«Μπορώ να πω πως υπάρχει η πιθανότητα οι αγώνες της Formula 1 να φτάσουν τους 30», είπε ο Ιταλός.

Η αύξηση στον αριθμό των αγώνων τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει ανησυχίες στις ομάδες για το φόρτο εργασίας που επιβάλλουν στο προσωπικό τους. Η υπάρχουσα Συμφωνία Ομονοίας προβλέπει τη διεξαγωγή του μέγιστου αριθμού 24 αγώνων σε μία σεζόν. Από το 2022 έχουν παρθεί μέτρα ώστε το προσωπικό των ομάδων να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο ανάμεσα στους αγώνες, κάτι που λειτουργεί ως το εναρκτήριο λάκτισμα για την μακροπρόθεσμη διεύρυνση του προγράμματος

Με τις δηλώσεις του Ντομενικάλι, συνολικά 30 ενδιαφερόμενοι προορισμοί θέλουν να συμπεριληφθούν στο καλεντάρι. Με δεδομένο πως είναι ιδιαίτερα πιθανό να δούμε από την επόμενη χρονιά αγώνα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, δημιουργούνται ερωτηματικά για το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα αγώνων. Από τη στιγμή που οι ομάδες δύσκολα θα δεχθούν περισσότερους από 24 αγώνες σε μία χρονιά, δεν αποκλείεται ορισμένες χώρες να εναλλάσσονται χρόνο με το χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ