aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΦΟΥΤΣΑΛΨηλογένης: «Πιο ανταγωνιστικό από προηγούμενες χρονιές»

Ψηλογένης: «Πιο ανταγωνιστικό από προηγούμενες χρονιές»

Η κούρσα του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Futsal συνεχίζεται με αναβαθμισμένο ενδιαφέρον για τις κορυφαίες θέσεις και οι ενδείξεις από τη μέχρι τώρα διαδρομή οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα έχουμε συναρπαστικό φινάλε μέχρι να ξεκαθαρίσει ο φετινός πρωταθλητής.

Η κούρσα θα ολοκληρωθεί στις 22 αγωνιστικές και ακολούθως και σύμφωνα βεβαίως με τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα προκύψουν τα ζευγάρια για τη δεύτερη φάση. Κοντά στους παραδοσιακούς μνηστήρες του τίτλου από πέρσι προστέθηκε η Ανόρθωση και φέτος έχουμε και την παρουσία της πολύ φιλόδοξης και ισχυρής ΑΕΛ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΛ πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα από την ημέρα που συμμετέχει στη μεγάλη κατηγορία και μοιράζεται την κορυφή με την Ανόρθωση.

Ο νεαρός διεθνής τερματοφύλακας της Ελπίδας Αστρομερίτη Πάρης Ψηλογένης μιλώντας για τη φετινή εξέλιξη του πρωταθλήματος αναφέρει: «Το φετινό πρωτάθλημα και σύμφωνα πάντοτε μέσα από την εικόνα που είχαμε στη μέχρι τώρα διαδρομή του, είναι πιο ανταγωνιστικό από προηγούμενες χρονιές. Ο συναγωνισμός για την πρωτιά είναι σαφώς πιο έντονος και μακάρι να συνεχιστεί για να απολαύσει και ο κόσμος καλύτερο θέαμα.

Η αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια πιστεύω επίσης ότι θα βοηθήσει και θα αναμένουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για την κατάταξη ενόψει της συνέχειας. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαβάθμιση δεν είναι καλό όμως υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπήρχε και άλλη λύση και ελπίζω στο κοντινό μέλλον να έχουμε περισσότερες ομάδες.

Εύχομαι σε όλες τις ομάδες μας καλή επιτυχία και μακριά από τραυματισμούς για να συνεχίσουμε να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ιδιαίτερες ευχές προς τους συμπαίκτες μου στην Εθνική, τους έχει ανάγκη το πρωτάθλημα μας γιατί ανεβάζουν επίπεδο».

Ο Ψηλογένης άνοιξε και το κεφάλαιο που αφορά τα γήπεδα και τις μετακινήσεις ομάδων για την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. «Υπάρχει πρόβλημα με τα γήπεδα και δεν είναι καλό για το ίδιο το πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο για τις ομάδες που δεν έχουν προϋπολογισμούς υψηλούς και με το γηπεδικό υποχωρούν ακόμα περισσότερο με άγνωστες συνέπειες και όπως θα ξέρετε, αρκετές ομάδες έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες τους λόγω του οικονομικού.

Το κυπριακό φούτσαλ διανύει δύσκολη περίοδο και χρειάζεται περισσότερες ομάδες για να προχωρήσει με καλύτερες βάσεις τόσο σε ομαδικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στην Κύπρο το άθλημα έχει πολλούς φίλους, πολλά άτομα ασχολούνται με το άθλημα και πιστεύω ότι με συλλογική δουλειά θα επανέλθουμε στις εποχές με τις περισσότερες ομάδες και τις περισσότερες κατηγορίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ