aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1: H FIA ανακοίνωσε αλλαγές στους κανονισμούς

Formula 1: H FIA ανακοίνωσε αλλαγές στους κανονισμούς

Το γράμμα του νόμου αλλάζει μεσούσης της σεζόν, τόσο στο πλαίσιο των τεχνικών όσο και των αγωνιστικών κανονισμών.

Η δεύτερη φετινή συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, έβγαλε ειδήσεις αφού η FIA αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε τροποποιήσεις των αγωνιστικών αλλά και των τεχνικών κανονισμών.

Με τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζουν οι ομάδες να είναι συνεχιζόμενα, συμφωνήθηκε μία βασική αλλαγή να αφορά στις μονάδες ισχύος. Συγκεκριμένα, οι ομάδες θα μπορούν πλέον να αλλάξουν PU υπό καθεστώς parc ferme – δηλαδή στο μεσοδιάστημα από την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών μέχρι την εκκίνηση του αγώνα.

Ωστόσο, αυτό δε διαφοροποιεί τον αριθμό υβριδικών μηχανών που κάθε οδηγός έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί μέσα στη σεζόν. Αυτός παραμένει στις 3 κι από εκεί και πέρα, κάθε αλλαγή φέρνει ποινές στο grid του επόμενου αγώνα. Όμως, πλέον μπορεί και μετά την Παρασκευή να τοποθετηθεί/χρησιμοποιηθεί μία μονάδα που είναι ήδη στη φαρέτρα κάθε οδηγού, το λεγόμενο “pool”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ