aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈνα υπέροχο κυπριακό κρεσέντο στο Οράν!

Ένα υπέροχο κυπριακό κρεσέντο στο Οράν!

Η χθεσινή ημέρα στο Οράν θύμιζε ένα υπέροχο κυπριακό αθλητικό κρεσέντο. Το ένα μετάλλιο διαδεχόταν το άλλο στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, σε μια βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσουν οι φίλοι του αθλητισμού. Μεταξύ του Σταδίου του Στίβου και του Κολυμβητηρίου της αλγερινής πόλης, οι Κύπριοι έστησαν πάρτι και πανηγύρισαν σπουδαίες επιτυχίες. Συνολικά τρία χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο σε διάστημα μερικών λεπτών! Η συγκομιδή της κυπριακής ομάδας έφτασε στα 14 μετάλλια με 5 χρυσά, 2 αργυρά και 7 χάλκινα.

Η Κάλια Αντωνίου θα έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από την Αλγερία. Ουσιαστικά συνέχισε τις εξαιρετικές της εμφανίσεις που άρχισαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη όπου κατετάγη 10η στον κόσμο. Στους Μεσογειακούς ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου στα 100 ελεύθερο, πιστοποιώντας ότι έχει ανέβει επίπεδο. Η κολυμβήτρια του Σταύρου Μιχαηλίδη που σπουδάζει στις ΗΠΑ, στην Αλαμπάμα, ήταν εντυπωσιακή και μαζί με το χρυσό μετάλλιο συνέτριψε το ρεκόρ της διοργάνωσης με 54.36. Μόνο 12 εκατοστά πιο αργή από το δικό της παγκύπριο ρεκόρ 54.24 που πέτυχε πριν λίγες ημέρες στη Βουδαπέστη. Στη μισή απόσταση, στα 50μ. ήταν στη δεύτερη θέση, αλλά πάλεψε σκληρά στα τελευταία μέτρα και νίκησε την Σλοβένα Σέγκελ (54.48) στην τελευταία «χεριά». Τρίτη ήταν η -επίσης Σλοβένα- Κλάντσαρ με 55.31. Έτσι η Κάλια Αντωνίου ζευγάρωσε τα μετάλλια της από τους Μεσογειακούς, αφού είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο. Ήταν το πρώτο κυπριακό χρυσό στην κολύμβηση, μετά το 2009, όταν το είχε κατακτήσει η Αναστασία Χριστοφόρου.

Το κρεσέντο συνεχίστηκε και στον Στίβο, με σούπερ επιτυχίες από τους Μίλαν Τραίκοβιτς, Απόστολο Παρέλλη και Ολίβια Φωτοπούλου. Ο Μίλαν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά μετά το εκπληκτικό 13.32 που πέτυχε στον προκριματικό συντρίβοντας το ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων που ήταν 13.40. Τερμάτισε πρώτος με 13.34 αν και πιέστηκε πάρα πολύ από τον Αλγερινό Μπουανανί (13.38), ο οποίος είχε τη θερμή συμπαράσταση δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών του. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ισπανός Ντομενέχ με 13.45. Ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη επέστρεψε για τα καλά στις μεγάλες εμφανίσεις και στις μεγάλες επιτυχίες. Στο Οράν εξασφάλισε ένα μετάλλιο που του έλειπε και δείχνει ότι είναι, πλέον, πανέτοιμος για τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις.

Ο Απόστολος Παρέλλης φόρεσε το στέμμα του βασιλιά της δισκοβολίας. Από την πρώτη του προσπάθεια «έκοψε» τα πόδια των «μνηστήρων» του χρυσού μεταλλίου. Έστειλε τον δίσκο στα 63.59μ. κι όπως διαπιστώθηκε και στη συνέχεια κανένας αντίπαλός του δεν μπορούσε να τον νικήσει χθες. Ο πρωταθλητής μας με συμμετοχές σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, δεν πιέστηκε στη συνέχεια και με βολές 60.67μ. 62.77μ., 62.69μ., 62.78μ., ήλεγχε πλήρως την εξέλιξη του αγωνίσματος. Δεύτερος ήταν ο Κροάτης Μάρκοβιτς με 62.49 και τρίτος ο Φουρτούλα από το Μαυροβούνιο με 61.74.

Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο Χριστόφορος Γενεθλής, ο οποίος κατετάγη στην 5η θέση με 59.60.
Το πρώτο μετάλλιο στη χθεσινή ημέρα ήρθε από την Ολίβια Φωτοπούλου στον τελικό των 200 μέτρων. Η 25χρονη πρωταθλήτριά μας που έχει κατακτήσει δύο χάλκινα στη διοργάνωση (στα 100μ και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ.) συνέχισε τις ψηλές της πτήσεις και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Φεύγει δηλαδή από το Οράν με ένα ασημένιο και δύο χάλκινα. Η προσπάθεια για την πρωτιά ήταν πολύ δύσκολη για την Ολίβια, αφού είχε να αντιμετωπίσει το σούπερ φαβορί, την Αιγύπτια Μπασάντ Χεμιτά η οποία ήταν εκπληκτική και σημείωσε νέο ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων με 22.47! Η κορυφαία σπρίντερ μας ήταν συνεπέστατη, αφού σταμάτησε το χρονόμετρο στα 21.01. Δύο εκατοστά πιο αργή από το 22.99 που πέτυχε στον προκριματικό και καταγράφεται ως ατομική επίδοση. Στην Τρίτη θέση τερμάτισε η Μπαζόλο από την Πορτογαλία με 23.20.

Στα χθεσινά αγωνίσματα, ο Σταύρος Αυγουστίνου τερμάτισε 6ος στον τελικό των 200μ. με 21.55. Η Δέσποινα Χαραλάμπους και η Ιωαννίδου κόλλησαν στο 1.77μ στον τελικό του ύψους και έμειναν στην 9η θέση.

Untitled 4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ