aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣDavis Cup Finals: Ιταλία και Καναδάς "έκλεισαν" την 4άδα

Davis Cup Finals: Ιταλία και Καναδάς “έκλεισαν” την 4άδα

Τι κι αν αγωνίστηκαν χωρίς τους Γιάνικ Σίνερ και Ματέο Μπερετίνι ; Οι Ιταλοί πέτυχαν έκπληξη μεγατόνων, κέρδισαν την πάρα πολύ δυνατή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Davis Cup, για 1η φορά μετά από οκτώ χρόνια!

Σπουδαία ημέρα για τον Λορέντζο Σονέγκο (Νο45), ο οποίος κέρδισε με 6-3, 7-6(7) τον πολύ φορμαρισμένο μέσα στο 2022, Φράνσις Τιάφο (Νο19), για να δώσει το προβάδισμα με 1-0 στη χώρα του, πριν ο Τέιλορ Φριτς (Νο9) ισοφαρίσει με 7-6(8), 6-3, σε 1-1, κερδίζοντας τον Λορέντζο Μουζέτι (Νο23).

Το rubber κρίθηκε σε 3ο tie, με τον αρχηγό των ΗΠΑ, Μάρντι Φις, να επιλέγει τους Τζακ Σοκ και Τόμι Πολ για το διπλό, αφήνοντας εκτός αγώνων τον κορυφαίο διπλίστα του κόσμου και πρόσφατο πρωταθλητή στα ΑΤΡ Finals, Ραζίβ Ραμ.

Αυτό… δεν πήγε και πολύ καλά, με τους Ιταλούς να εκμεταλλεύονται την περίσταση, να κερδίζουν με 6-4, 6-4, χάρις στους έμπειρους, Φάμπιο Φονίνι και Σιμόνε Μπολέλι, παίρνοντας μια πρόκριση που θα συζητιέται για καιρό.

Και πριν κοπάσουν τα σχόλια για την επιλογή του Φις να αφήσει εκτός τον Ραμ και να… χαρίσει ουσιαστικά τη νίκη στην Ιταλία, ήρθε ακόμη ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, με τον Καναδά να ολοκληρώνει σπουδαία ανατροπή επί της Γερμανίας, για να “κλειδώσει” τη θέση του στις “4” καλύτερες εθνικές του 2022.

Αν και ο Γιάν Λέναρντ Στρουφ (Νο152) έβαλε μπροστά τη χώρα του, επικρατώντας του Ντένις Σαποβάλοφ (Νο18) με 6-3, 4-6, 7-6(2), ήρθε ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο6) για να δώσει φιλί ζωής στον Καναδά και με νίκη 7-6(1), 6-4 επί του Όσκαρ Ότε (Νο65), να στείλει το rubber σε καθοριστικό ματς διπλού.

Εκεί, οι Γερμανοί είχαν το πάνω χέρι, μιας και είχαν στις τάξεις τους, ένα από τα κορυφαία δίδυμα στον κόσμο.

Τιμ Πιούτζ και Κέβιν Κράβιτζ, όμως, αν και προηγήθηκαν με set, υπέστησαν οδυνηρή ήττα με ανατροπή, από τους ψυχωμένους Ντένις Σαποβάλοφ και Βάσεκ Πόσπισιλ, με την προημιτελική φάση των φετινών Davis Cup Finals, να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/11), στη Μάλαγα.

Οι Καναδοί προκρίθηκαν με 2-6, 6-3, 6-3 και “έκλεισαν” ραντεβού με τους Ιταλούς στα ημιτελικά του Σαββάτου (26/11).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ