aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑπόλυτα ασφαλής η κυπριακή αποστολή στην Τραπεζούντα

Απόλυτα ασφαλής η κυπριακή αποστολή στην Τραπεζούντα

Συνεχίζεται κανονικά η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή:

Προηγούμενη ενημέρωση: 10:26 πμ

Σε συνεχή επαφή με τους ιθύνοντες στην Ελλάδα βρίσκεται η Κύπρος προκειμένου να διευθετηθεί με τον ίδιο τρόπο η επιστροφή των μαθητών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα (11-18 Ιουλίου), που διεξάγεται στην Τραπεζούντα σε περίπτωση που αποφασιστεί επιστροφή τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οι Κύπριοι αθλητές του στίβου – μαθητές Αθλητικών Λυκείων που συμμετέχουν στην αποστολή, είναι απόλυτα ασφαλείς, καθώς η περιοχή της Τραπεζούντας δεν επηρεάστηκε από τα γεγονότα.

Ο κ. Καδής δήλωσε ότι απόλυτα ασφαλείς είναι οι μαθητές και όλη η αποστολή από την Κύπρο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας μετά την χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η Τουρκία, είπε, εγγυάται την ασφάλεια των αποστολών όλων των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια Γυμνασιάδα η οποία μάλιστα αναμένεται να συνεχίσει τις εργασίες της.

Όπως ανέφερε περαιτέρω ο κ. Καδής, αυτή την ώρα, γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων για το κατά πόσον θα παραμείνουν στη χώρα για τη συνέχιση της διοργάνωσης και είναι μια απόφαση, η οποία θα ληφθεί συλλογικά.

Πρόσθεσε ότι η κυπριακή πλευρά βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική, ώστε με τον ίδιο τρόπο που θα επιστρέψουν οι μαθητές εξ Ελλάδος να επιστρέψουν και οι μαθητές από την Κύπρο, αν ληφθεί απόφαση για επιστροφή τους στις χώρες τους.

Η κυπριακή αποστολή, που αποτελείται από 36 άτομα (αθλητές, συνοδούς, γονείς), βρίσκεται στην Τραπεζούντα από τις 12 Ιουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ