aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑνασκόπηση 2022: Κέρδισαν μετάλλια και εντυπώσεις

Ανασκόπηση 2022: Κέρδισαν μετάλλια και εντυπώσεις

Επιτυχίες παντού, σε πολλά αθλήματα. Από τον στίβο, στη γυμναστική, στην ιστιοπλοΐα, στην κολύμβηση, στην σκοποβολή. Το 2022 είχε τις καλές, ευχάριστες στιγμές του για πολλούς Κύπριους αθλητές. Πολλά τα χρυσά, τα αργυρά και τα χάλκινα μετάλλια, αλλά και σημαντικές θέσεις και επιδόσεις σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Εμφανίσεις που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον, για ένα καλύτερο 2023.

Στη γυμναστική, Ηλίας Γεωργίου και Μάριος Γεωργίου έγιναν συλλέκτες μεταλλίων. Ο πρώτος μάζεψε τέσσερα (χρυσό, αργυρό, 2 χάλκινα), ενώ ήταν 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης στο Λίβερπουλ. Ο δεύτερος ήταν «χρυσός» στο Πανευρωπαϊκό Ενόργανης στο Μόναχο, όπως και τρεις φορές επίσης «χρυσός» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τσάλεντζ στη Βάρνα και Μεσογειακοί Αγώνες στο Οράν, όπου κατέκτησε και χάλκινο μετάλλιο. Στους Κοινοπολιτειακούς στο Μπέρμιγχαμ κατέκτησε 4 χάλκινα. Ακόμη, ο Σωκράτης Πηλακούρης κατέκτησε αργυρό και χάλκινο στους Κοινοπολιτειακούς στο Μπέρμιγχαμ, ήταν 9ος, πρώτος επιλαχών τελικού στους κρίκους στο Παγκόσμιο Ενόργανης στο Λίβερπουλ. Η Άννα Σοκόλεβα, στη ρυθμική γυμναστική, πήρε δύο αργυρά και ένα χάλκινο στους Κοινοπολιτειακούς στο Μπέρμιγχαμ.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Παύλος Κοντίδης είχε νέες μεγάλες επιτυχίες. Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser στη Γαλλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ιέρ, αργυρό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser στο Μεξικό. Η Μαριλένα Μακρή κατέκτησε αργυρό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων (U21) Laser και είχε κι άλλες σημαντικές θέσεις σε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα.

Στον στίβο, ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία, πέρα από το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν και το χάλκινο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ήταν 8ος στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο, 7ος στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ, 16ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στις ΗΠΑ.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς στα 110μ εμπόδια, κατέκτησε το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες, με ρεκόρ αγώνων στα ημιτελικά (13.32). Ήταν 7ος στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι (60μ. εμπόδια), 9ος στο Πανευρωπαϊκό στο Μόναχο, 6ος στους Κοινοπολιτειακούς στο Μπέρμιγχαμ.

Ο Αλέξανδρος Πουρσανίση στη σφυροβολία, ήταν «αργυρός» στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν, «χάλκινος» στους Κοινοπολιτειακούς στο Μπέρμιγχαμ, 6ος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και 21ος στο Πανευρωπαϊκό στο Μόναχο.

Η Ολίβια Φωτοπούλου κατέκτησε αργυρό και 2 χάλκινα στους Μεσογειακούς, αργυρό στα 200μ. στο Βαλκανικό, ενώ ήταν 12η στα 200μ. και 20ή στα 200μ. στο Πανευρωπαϊκό στο Μόναχο. Η αδελφή της Φιλίπππα, στο μήκος κατέκτησε το χάλκινο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ήταν 12η στον τελικό του Πανευρωπαϊκού στο Μόναχο, 7η στους Μεσογειακούς στο Οράν και 8η στους Κοινοπολιτειακούς στο Μπέρμιγχαμ.

Στην κολύμβηση, τα αδέλφια Αντωνίου εντυπωσίασαν και πάλι. Ο Νικόλας, κατέκτησε αργυρό στα 50μ. ελεύθερο και χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Περού και χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στη Ρουμανία. Ήταν 40οός και 45ος στα 100μ. και 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στη Βουδαπέστη. Η αδελφή του Κάλια, κατέκτησε το χρυσό και το χάλκινο στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν. Ακόμη, ήταν 10η στα 50μ. ελεύθερο και 13η στα 100μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στη Βουδαπέστη.

Στη σκοποβολή, ο Στέφανος Νικολαΐδης κατέκτησε το χρυσό στο Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν, ήταν 7ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Λονάτο. Η Κωνσταντίνα Νικολάου είχε σημαντικές διακρίσεις, με κορυφαία την 5η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λάρνακα, ενώ ήταν 8η στους Μεσογειακούς.
Στο τζούντο, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι κατέκτησε το χρυσό στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ, ήταν 3ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (Κ21) στην Αθήνα και 7ος στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ