aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΜΚΕ: Πρεμιέρα με μπασκετικές ήττες

ΑΜΚΕ: Πρεμιέρα με μπασκετικές ήττες

Άρχισε χθες η δράση στους 19ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Ισάριθμες ήττες γνώρισαν οι εθνικές μας ομάδες στην καλαθόσφαιρα σε Άνδρες και Γυναίκες από το Λουξεμβούργο.

Χαρακτηριστικό και των δύο αγώνων το γεγονός ότι οι ομάδες μας διεκδικούσαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο, όμως οι έλλειψη λύσεων σε επίθεση, η αδυναμία να πάρουν το ρίμπαουντ και να φύγουν στον αιφνιδιασμό, στοίχησαν. Η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη που είχε να διαχειριστεί και σημαντικές απουσίες έχασε με 78-62, ενώ τα κορίτσια του Ηράκλη Πιττάκα με 78-70.

Να επισημανθεί ότι στην πρώτη φάση δεν παίζουν ρόλο οι ήττες και δεν χάθηκε κάτι. Ουσιαστικά αυτό που παίζει ρόλο αλλά ο αντίπαλος στο σταύρωμα που θα προκύψει στα ημιτελικά (1Χ4, 2Χ3).
Η πρώτη νίκη για την Κύπρο στους ΑΜΚΕ ήρθε από το χώρο της αντισφαίρισης, όπου στο διπλό γυναικών η κυπριακή ομάδα αποτελούμενη από την Κλειώ Μαρία Ιωάννου και Μαρία Κωνσταντίνου νίκησαν με 2-0 (6-4, 6-1)την ομάδα της Ισλανδίας. Με βάση τα όσα λέχθηκαν από την διοργανώτρια χώρα, η Κύπρος με το χθεσινό αποτέλεσμα έχει εξασφαλισμένο ήδη το χάλκινο μετάλλιο, ενώ σήμερα θα παίξουν -εκτός από τα μονά- στα ημιτελικά.

Οι Κύπριοι αθλητές του σκουός έδωσαν χθες αγώνες στο μονό ανδρών και γυναικών. Πρώτοι αγωνίστηκαν οι άνδρες, Ανδρέας Κουφέττας, Κωνσταντίνος Κιρμίτζης και Γιάννης Ευτυχίου, οι οποίοι έχασαν από τον πρώτο γύρο με 3-11 και 2-11, 3-11 και 4-11, 6-11 και 4-11, αντίστοιχα.

Στις γυναίκες όμως, με την Βάσω Καρασάββα μετά από ένα συγκλονιστικό και ανταγωνιστικό αγώνα, κατάφερε να κερδίσει την αθλήτρια από το Μονακό, Άννε Μπαλντόνι, με 2-0 (11-7, 14-12) και να περάσει στον σημερινό ημιτελικό.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(Αποστολή ΕΑΚ – ΚΥΠΕ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ