Παγκόσμιο Χιονοδρομικό Πρωτάθλημα: Κυπριακό άλμα εις τριπλούν στην επιτυχία!

Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο στο Παγκόσμιο Χιονοδρομικό Πρωτάθλημα στη Σουηδία, που είχε τρεις στους τέσσερις αθλητές στους τελικούς...

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπάθησαν για το καλύτερο και στο τέλος ανταμείφθηκαν! Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε στο Παγκόσμιο Χιονοδρομικό Πρωτάθλημα, στο Άρε της Σουηδίας, με τέσσερις αθλητές, με τρεις από αυτούς να παίρνουν μέρος στους τελικούς! Μεγάλη η επιτυχία τόσο για το άθλημα, όσο και για τη μικρή μας Κύπρο, σε μια τεράστια από κάθε άποψη διοργάνωση.

H Aνδριάνα Πιερή η οποία αγωνίστηκε απ’ ευθείας στους τελικούς τεχνικής και γιγαντιαίας κατάβασης και ήταν η μόνη γυναίκα που εκπροσώπησε την Κύπρο στο Άρε, ήταν συγκλονιστική και χειροκροτήθηκε για την πάρα πολύ καλή της συμμετοχή. Ο Γιάννος Κουγουμτζιάν, μετά από εξαιρετική παρουσία στους προκριματικούς της τεχνικής και γιγαντιαίας κατάβασης, εξασφάλισε την παρουσία του στους τελικούς των δύο αγωνισμάτων. Στον τελικό της τεχνικής κατάβασης, ο Κύπριος πρωταθλητής έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα ever για τα κυπριακά χρώματα. Ο Γιώργος Κάκκουρας, που πήρε επίσης μέρος στους προκριματικούς της τεχνικής και γιγαντιαίας κατάβασης εξασφάλισε επάξια τη συμμετοχή του στους τελικούς της γιγαντιαίας κατάβασης δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό.

Ο νεαρότερος αθλητής της κυπριακής αποστολής, ο Ανδρέας Επιφανίου, ξεδίπλωσε το ταλέντο του στους προκριματικούς αγώνες, στην τεχνική και στη γιγαντιαία κατάβαση, εκπροσωπώντας και αυτός επάξια την Κύπρο. Και οι τέσσερις αθλητές μας απέδειξαν πως οι χιονοδρομίες κερδίζουν συνεχώς πόντους και ανεβαίνουν επίπεδο, απόδειξη τα αποτελέσματα που έφεραν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ενδεικτικό του επιπέδου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το γεγονός πως είναι εφάμιλλοι και εξίσου σημαντικοί με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού σ’ αυτούς αγωνίζονται οι κορυφαίοι αθλητές στον κόσμο. Στη διοργάνωση, εξάλλου, πήραν μέρος πέραν των 500 αθλητών από 75 χώρες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ, μεταξύ των οποίων και όλες οι χώρες που διατηρούν τεράστια παράδοση στο άθλημα των χιονοδρομιών. Τη σπουδαιότητα των αγώνων αποδεικνύει και η κάλυψη των αγώνων από 1.300 δημοσιογράφους, με πέραν των 600 ωρών τηλεοπτικής αναμετάδοσης, σε 700 εκ.τηλεθεατές. Όλα τα πιο πάνω δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία των αθλητών μας.

Η μικρή πόλη του Are, κοντά στα σύνορα με τη Νορβηγία, που φιλοξένησε τους αγώνες, θεωρείται το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο όλων των σκανδιναβικών χωρών και έχει φιλοξενήσει ξανά με επιτυχία τους Παγκόσμιους το 2007 και το 1954. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι το Are έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα με φωτισμένες πίστες, από οποιοδήποτε άλλο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο.