aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑZακαρίν και Χριστοφόρου μπροστά μετά την πρώτη ημέρα του Skoda Cyprus Gran Fondo

Zακαρίν και Χριστοφόρου μπροστά μετά την πρώτη ημέρα του Skoda Cyprus Gran Fondo

O Aidar Zakarin της ομάδας Inex και η Κύπρια Άντρη Χριστοφόρου που αγωνίζεται με τον ΑΠΟΕΛ προηγούνται στο Skoda Cyprus Gran Fondo μετά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, η οποία περιλάμβανε ατομική χρονομέτρηση μήκους 20,6χλμ για τους διαγωνιζόμενους της κατηγορίας Expert. Οι συμμετέχοντες της κατηγορίας αρχάριων Sportive αγωνίστηκαν σε διαδρομή μήκους 54χλμ.

Ο Zakarin κάλυψε την απόσταση σε 30 λεπτά, 26 δευτερόλεπτα και 47 εκατοστά, ένα δευτερόλεπτο και κάτι πιο γρήγορα από τον Κωνσταντίνο Αντωνίου του ΑΠΟΕΛ που είναι δεύτερος και 16’’ πιο μπροστά από τον Ashton David που είναι τρίτος. Η Χριστοφόρου σημείωσε χρόνο 33:42.58 σημειώνοντας τον πρώτο χρόνο στις γυναίκες και 29ο γενικής. Στον πιο μεγάλο φετινό αγώνα ποδηλασίας στην Κύπρο μετέχουν πάνω από 300 ερασιτέχνες και ημι-επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες από 27 χώρες. Οι διαγωνιζόμενοι είναι χωρισμένοι σε δύο μεγάλες κατηγορίες, την Expert (αθλητές) και την Sportive (αθλούμενοι).

Την εκκίνηση στην ατομική χρονομέτρηση έδωσε ο Κοινοτάρχης Κουκλιών κ. Μιχάλης Νικολάου. Η Κοινότητα Κουκλιών φιλοξένησε θερμά τον αγώνα, όπως και αυτή της Νικόκλειας όπου τερμάτισαν οι Sportive.

Οι επόμενες δύο ημέρες

Το Σάββατο (02/4) θα γίνει η μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα μήκους 96χλμ, με εκκίνηση από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου στις 9:20πμ, ανάβαση στο Τρόοδος και τερματισμό στα Κούκλια, ενώ την Κυριακή (03/4) η εκκίνηση της διαδρομής των 54χλμ θα γίνει στις 8:20πμ με τερματισμό στην Τσάδα. Συνολικά ο αγώνας καλύπτει 204χλμ ασφάλτινης διαδρομής. Οι απονομές θα γίνουν μπροστά στο Μεσαιωνικό Κάστρο την Κυριακή (03/4 – 15:00).

Περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.activatecyprus.com/granfondocyprus και στο facebook.com/cyprusgranfondo.

Τον αγώνα διοργανώνει η Activate Cyprus με ονομαστικό χορηγό την Skoda Cyprus και μεγάλο χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ). Χορηγοί είναι ο Δήμος Πάφου, η ασφαλιστική εταιρεία Atlantic, το εξειδικευμένο κατάστημα για ποδηλάτες Cyclo και η UNICARS.

Υποστηρίζουν η ΕΤΑΠ Πάφου, τα ποδήλατα Shimano, τα προϊόντα αθλητικής διατροφής NAMEDSPORT καθώς και οι Κοινότητες Κουκλιών, Τσάδας και Νικόκλειας. Εθελοντικά συνεισφέρουν στη διοργάνωση το Συμβούλιο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και ο σύνδεσμος Motolife Tours Cyprus.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ