aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΥψηλούς στόχους θέτει το νέο συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Υψηλούς στόχους θέτει το νέο συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Τους στόχους του αλλά και τiς επιτυχίες των αθλητών της παρουσίασε σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΚΟΑ). Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανδρέας Τσουλόφτας με πάνω από 25 χρόνια παρουσίας στο άθλημα, ευχαρίστησε τα μέλη και διαγωνιζόμενους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και τους διαβεβαίωσε ότι θα διαθέσει όλες τους τις δυνάμεις για αναβάθμιση της Ομοσπονδίας και των αγώνων της.

Μεταξύ άλλων ο Τσουλόφτας ανέφερε: «Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή αλλά και πρόκληση στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.  Ο μηχανοκίνητος  αθλητισμός είναι κατ’ εμάς το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι να φέρουμε περισσότερους διαγωνιζόμενους και φιλάθλους στους αγώνες μας. Τόσο στους αγώνες Ράλι όσο και στα άλλα αθλήματα είχαμε πολλές και μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες τόσο στην Κύπρο αλλά και σε διάφορες συμμετοχές μας σε αγώνες στο εξωτερικό».

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διεξάγει συνολικά επτά διαφορετικά πρωταθλήματα όπως: το πρωτάθλημα ράλι, το πρωτάθλημα ταχύτητας, το πρωτάθλημα αναβάσεων, το πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης (Drift), το πρωτάθλημα επιτάχυνσης (Dragster), το πρωτάθλημα 4Χ4 off road και τους αγώνες Time Attack. Ήδη το αγωνιστικό Ημερολόγιο του 2019 έχει εκδοθεί και σε αυτό υπάρχουν πέραν των 35 αγώνων διαφόρων πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στους άμεσους στόχους της Ομοσπονδίας βρίσκεται η προώθηση όλων των πρωταθλημάτων αυτοκινήτου μέσω μιας οργανωμένης και σωστής προβολής των αγώνων. Επίσης, η αναβάθμιση της οργάνωσης των αγώνων με την εκπαίδευση ομάδων από κριτές, χρονομέτρες και υπευθύνων ασφάλειας. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην ασφάλεια τόσο των αγωνιστικών αυτοκινήτων όσο και των διοργανώσεων για τη διεξαγωγή όσο το δυνατόν πιο ασφαλισμένων αγώνων. H προώθηση περισσότερων αθλητών για συμμετοχή σε αγώνες του εξωτερικού αφού στις τάξεις της διαθέτει διαγωνιζόμενους, ικανούς να διακριθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Ταυτόχρονα η ΚΟΑ προχωρεί στην κατασκευή νέας ιστοσελίδας με δυνατότητα ζωντανής ανάρτησης των αποτελεσμάτων κάθε διαδρομής και των αποτελεσμάτων κάθε αγώνα, όπως και υλικό που θα εξυπηρετεί τόσο τους φιλάθλους και τους διαγωνιζόμενους όσο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την όσο το δυνατό καλύτερη κάλυψη των αγώνων μας.

Ένας σημαντικός στόχος του νέου Συμβουλίου είναι η εξεύρεση της κατάλληλης γης για την κατασκευή ασφάλτινης πίστας. Ένας χώρος που, εκτός από αγώνες, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα συμβάλλοντας και στην οδική ασφάλεια.

Μόλις ένα περίπου μήνα αφότου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναλάβει καθήκοντα, κατάφερε να εξασφαλίσει στέγη από την ΚΟΕ στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Το γραφείο θα επανδρωθεί με γραμματέα της Ομοσπονδίας και θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 2:00 για την εξυπηρέτηση των αθλητών.

Ο κυπριακός μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει να επιδείξει σωρεία διακρίσεων από τους αθλητές του, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ο Τσουλόφτας αναφέρθηκε στη νίκη των Γαλαταριώτη και Ιωάννου στο περσινό ράλι Κύπρος, αγώνας που για πάνω από 40 χρόνια συμπεριλαμβάνεται στα διεθνή ημερολόγια της FIA. Επίσης, στις διακρίσεις των Σίμου Γαλαταριώτη και Αλέξανδρου Τσουλόφτα στο Ράλι Ακρόπολις αλλά και τις αλλεπάλληλες επιτυχίες των οδηγών πλαγιολίσθησης (Drift) στο εξωτερικό.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η Εθνική Ομάδα επίλεκτων οδηγών Drift πήρε την τρίτη και έκτη θέση στον τελικό αγώνα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Drift King που έγινε στις Σέρρες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τίτλο του Ευτύχιου Έλληνα στο πρωτάθλημα Porsche Carrera Cup Μεγάλης Βρετανίας, στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Renault αλλά και στην εντυπωσιακή προσπάθεια του Roman Stariκovich όπου κατάφερε να φτάσει στο τέρμα του Ράλι Ντακάρ ανεμίζοντας την κυπριακή σημαία.

Τέλος ο Τσουλόφτας ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, τον σύμβουλο του προέδρου για τον αθλητισμό κύριο Φοίβο Ζαχαριάδη, το Αρχηγείο Αστυνομίας, το Τμήμα Δασών, την ΚΟΕ αλλά και τις εταιρείες Αδελφοί Λευκαρίτη Petrolina /ENI και εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων Ψάλτη για τη διαχρονική υποστήριξή τους στο άθλημα. Ευχαριστίες και στο νέο Συμβούλιο της ΕΑΚ που επανέφερε, μετά από χρόνια, στη βράβευση άριστων αθλητών και αθλητές από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ