aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΥψηλό το επίπεδο στο ετήσιο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στο Τζούντο

Υψηλό το επίπεδο στο ετήσιο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στο Τζούντο

Αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές Κύπρου ανδρών/γυναικών για το 2021 στο Ολυμπιακό άθλημα του τζούντο, στο ετήσιο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τζούντο, που διεξήχθη το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην κλειστή αίθουσα «Ελευθερία» στη Λευκωσία.

Το άθλημα επέστρεψε στην πλήρη δράση εντός συνόρων, μετά τα εμπόδια των τελευταίων δύο χρόνων λόγω της πανδημίας, με την διοργάνωση του πρωταθλήματος από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο.

Συμμετείχαν οι κορυφαίοι τζουντόκα απ’ όλη την Κύπρο, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας και πάλι την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε όλη την Κύπρο στο τζούντο. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τα 11 χρυσά μετάλλια, στις ισάριθμες κατηγορίες βάρους, κατέκτησαν οκτώ διαφορετικοί σύλλογοι!

Μάλιστα, μόνο η Christodoulides Judo Academy κατάφερε και κατέκτησε πάνω από ένα χρυσό, κάτι που της έδωσε και την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος του Olympian του 2004, Χρίστου Χριστοδουλίδη, πήρε 4 χρυσά, 4 αργυρά και 3 χάλκινα.

Τη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων πήρε η Πιέρο Judo Academy με 1 χρυσό, 1 αργυρό και 2 χάλκινα.

Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν η Κερύνεια Judo Union και η Λάρνακα Judo Union με 1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο.

Ο Ονήσιλος πήρε 4 μετάλλια, 1 χρυσό και 3 χάλκινα, ενώ από ένα χρυσό κατέκτησαν επίσης οι Αετός Πάφου, Κίτιον Judo Academy και Πήγασος Λάρνακας.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Σώτος Τρικωμίτης, δήλωσε: «Ως Ομοσπονδία συγχαίρουμε θερμά όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και έδειξαν ότι κάνουν σπουδαία δουλειά ολόχρονα. Το άθλημά μας έχει και παρών και μέλλον και αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Να συγχαρούμε και τους φετινούς πρωταθλητές Κύπρου, για τη μεγάλη προσπάθεια τους, όπως και όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν».

Αναλυτικά οι νικητές των 11 κατηγοριών:

Γυναίκες:

-48 κιλά: Μαρίνα Κυπριανού (LARNACA JUDO UNION)

-52 κιλά: Σοφία Ασβεστά (CHRISTODOULIDES JUDO ACADEMY)

-57 κιλά: Αντιγόνη Παναγή (Πήγασος)

-63 κιλά: Σοφία Δημοσθένους (Ονήσιλος)

Άνδρες:

-60 κιλά: Πέτρος Χριστοδουλίδης (CHRISTODOULIDES JUDO ACADEMY)

-66 κιλά: Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (CHRISTODOULIDES JUDO ACADEMY)

-73 κιλά: Ντάτο Ματσουκάτοφ (Αετός Πάφου)

-81 κιλά: Οδυσσέας Γεωργάκης (CHRISTODOULIDES JUDO ACADEMY)

-90 κιλά: Κυριάκος Νικολάου (Kition Judo Academy)

-100 κιλά: Γιώργος Κρουσσανιοτάκης (KYRENIA JUDO UNION)

+100 κιλά: Γιάννης Αντωνίου (PIERO JUDO ACADEMY)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ