aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΥποδέχθηκαν την Κύπρο στο Ολυμπιακό χωριό (pics)

Υποδέχθηκαν την Κύπρο στο Ολυμπιακό χωριό (pics)

ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Από τις τελευταίες χώρες που εισήλθαν επίσημα στο Ολυμπιακό χωριό του Ρίο ήταν η Κύπρος, με την τελετή υποδοχής της ομάδας μας να διεξάγεται το βράδυ (ώρα Ρίο) της Πέμπτης 4ης Αυγούστου, ένα 24ωρο πριν από την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Το παρών της στην τελετή υποδοχής έδωσε σχεδόν όλη η Ολυμπιακή ομάδα, ανάμεσα τους και οι αθλητές του στίβου που αφίχθησαν την ίδια μέρα από το Σάο Πάουλο όπου προετοιμάζονταν.

Την κυπριακή ομάδα στην τελετή συνόδεψαν η αρχηγός αποστολής Όλγα Πιπερίδου, ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννος Φωτίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης και ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Υπουργό Παιδείας, Παύλο Καδή.

Welcome ceremony (4 of 8)Η τελετή υποδοχής ξεκίνησε με βραζιλιάνικους χορούς, με τους αθλητές των έξι χωρών που ήταν στην τελετή να έχουν διαδραστικό ρόλο, ακολουθώντας τους χορευτές μέχρι την εξέδρα. Εκεί τους υποδέχτηκε η δήμαρχος του Ολυμπιακού χωριού, η δύο φορές Ολυμπιονίκης (αργυρό 1996, χάλκινο 2000) στην καλαθόσφαιρα με τη Βραζιλία, Τζάνετ Αρκαΐν. «Μετά από σκληρή δουλειά, προσπάθεια και επιμονή, τα καταφέρατε, είστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σας εύχομαι να έχετε έναν καλό αγώνα και να πετύχετε τους στόχους σας», είπε στους αθλητές.

Πέραν από την Κύπρο, στην τελετή υποδοχής εκείνη την ώρα έλαβαν μέρος επίσης οι Ρουμανία, Ταϊλάνδη, Πουέρτο Ρίκο, Τζιμπουτί και Λιβερία. Μετά την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, έγινε η έπαρση της σημαίας των έξι χωρών και η ανάκρουση των Εθνικών τους Ύμνων.

Henri, Grand Duke of Luxembourg and Charalambos LottasΗ τελετή ολοκληρώθηκε με χορό, με τον αθλητή της ενόργανης, Μάριο Γεωργίου, να κλέβει τις εντυπώσεις! Στο πάρτι που στήθηκε στο χώρο, παραμέρισε τους χορευτές, για να κάνει ο ίδιος τις δικές του φιγούρες, ενώ έστησε μαζί με τον τρεις φορές Ολυμπιονίκη Μαριάν Ντραγκουλέσκου έναν αυτοσχέδιο διαγωνισμό κινήσεων!

Στο περιθώριο της τελετής υποδοχής, ο στρατηγός Λόττας συναντήθηκε με τον Μέγα Δούκα του Λουξεμβούργου, Ερρίκο, με τους δύο άνδρες να έχουν συνομιλία μερικών λεπτών.

ΦΩΤΟ: ΣΕΛΗΝΗ ΑΛΕΞΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ